Ninić: Samo naivan čovek može da veruje da su Parezanović i Stefanović samostalno odlučili da sarađuju sa Šarićem 1Foto FoNet Milica Vučković

Samo naivan čovek može da veruje da Marko Parezanović i Nebojša Stefanović mogu samostalno, autonomno i suvereno da donose odluke da će pružati usluge kriminalnom klanu i servisirati njihove potrebe. „Oni nisu imali slobodu, da su „potonuli“ u ovoj priči, oni bi potopili i Aleksandra Vučića“, smatra Ninić.

Ninić je u emisiji Iza vesti na N1 rekao da je piramida ustrojena tako da, kako je kazao, poltroni odrađuju posao, koji veruju da neće pasti.

„Ako on (Vučić) njih pusti niz vodu šta ih sprečava da kažu ko je ‘Oskar’ i po čijem nalogu su radili“, istakao je Ninić.

Podsećamo, KRIK je juče objavio policijski dokument iz predmeta Šarić u kome se navodi da je srpska policija identifikovala je dva moćna predstavnika države koji su pomagali narko-bosu Darku Šariću – bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika BIA Marka Parezanovića – međutim tužilac za organizovani kriminal ih nije procesuirao.

Kako je podsetio Ninić, Parezanović i Stefanović su u tabloidima svojevremeno predstavljeni kao „problematične“ ličnosti i da je Vučić sa njima igrao toplo-hladno.

Vučić im je, kaže Ninić, tako poslao poruku da njihova sudbina zavisi od njega i da vode računa kako se ponašaju.

„Nema otkrivanja kako kartel funkcioniše, epilog svega – nemamo dokaza“, rekao je Ninić.

Kako je kazao, u Srbiji vesti i narativ kreira predsednik države koji, ocenjuje Ninić, beži od tih tema koliko može i gura ih pod tepih.

Ninić ne smatra neobičnim da se Vučić ne oglasi o tome jer on želi da se priča o „Oskaru“ što pre zaboravi.

Vučić želi da novi događaji i narativ prekiriju ovaj i da se sa Oskara što pre krene na neke životne događaje, smatra sagovornik N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari