Niš: Disciplinska prijava lekaru i sestri Hitne pomoći zbog komentara na Fejsbuku

Ostavite komentar


  1. Oni bukvalno padaju na nos i trpe šikaniranja od svojoj sns nadredjenih. Taj nazovi direktor namerbo ih iscrpljuje do krajnjih granica jer mu ne ti traju i ne daju lovu. Za mesto lekara, partijska tarifa je 5k evra, ako ste sa kosova ima popust. Svima je taj direktor tražio. Sada se kolegama sveti jer ga ignorišu.

      1. Kaze bilo ih je 7 a sada 4-5, toliko o poznavanju službe u kojoj radiš i to još porodično zaposleni.

  2. Šta je ovo?
    Heroji nisu više heroji,
    ili živimo u Severnoj Koreji?
    Vučiću?!
    Pratite li i lajkove po društvenim mrežama u paranoji?

  3. Ja sam u firmi potpisala papir kojim se obavezujem da cu cuvati poslovne tajne (ukljucujuci visinu plate) i da necu narusavati ugled firme i td. A sada ocekujemo od lekara da iznose sve sto ne valja i to je kao ok jer je od znacaja za javno zdravlje. I jer institucije ne funkcionisu pa problemi ne mogu da se resavaju. A mi u firmi pricamo po coskovima.

    1. Da to je tacno da sko nisi u SNS ili nemas pare da platis radno mesto neces ga nikad dobiti .A sto kazete ko je sa Kosova lakse dobija poso to je laz ja sa 4 studenta koje je jedno napustilo da bi radilo nemize da se zaposli nemam pare da platim nemam ni kucu privatno stanujem jer sva imovina mi ostala na Kosovo od 30.hektara srmlje k kuca.

    2. Ti radiš u privatnoj firmi u kojoj gazda u skladu sa zakonima određuje pravila. I svoj novac troši i raspolaže njime, pa samim tim se ne može porediti sa stanjem u zadravstvu. Dakle, privatna firma privatan novac privatna briga, državna ustanova državni (naš) novac samim tim i naša briga.
      A to što pričate po ćoškovima to je zaista vaš problem kome nije mesto u ovim komentarima, najbolje bi bilo sa gazdom da popričate o tome. Nas nešto i ne zanima, a plašim se da neće ni njega.

    3. I ja sam potpisala isti takav dokument, ali se radi o privatnoj firmi kao što je, pretpostavljam, i firma u kojoj vi radite. Zdravstveni sistem se finansira našim novcem i ne mogu isti kriterijumi da se primene. Pri tome ne smatram da me moj potpis takvog dokumenta obavezuje da prećutim bilo šta što je nezakonito, ukoliko bi se desilo. Morate praviti razliku između stvari kao što su javno i privatno, zakonito i nezakonito.

  4. pa ko je čekao na prevoz niške hitne pomoći da dođe ili se vrati iz ambulante infektivne klinike načekao se! Objašnjenje sestre koja je zvala bilo je kako imaju samo jedna kola te noći, koja ne mogu svuda da stignu. To vam je od pre 3 nedelje. Je li to loše ili je loše što je neko to izrekao? Podrška lekarima!! Za direktore se ionako zna da su u VD stanju tako da moraju da održavaju imidž stranke našeg monarha!

  5. Tog doktora odmah treba otpustiti zajedno sa suprugom i dovesti nekog ko hoće da radi.

    1. Pitaj koordinatora za botovanje, možda si zaslužio titulu lekara i mesto direktora Doma zdravlja. Čisto da znamo da možemo da računamo i na tebe.

    2. Taj doktor i njegova žena ako budu imali iole pameti neće čekati svilen gajtan od takvih tipova nego će predati za vizu oboje .Nedo vam bog da bude istina a vama treba hitna pomoć.

    3. Da ne budem surova, jeste li vi stvarno u takvoj zabludi kao što to izgleda na isnovu vašeg komentara? Gde pročitaste da neće da rade? Ko će vas sa takvim stavom lečiti za pet godina?

    4. Misliš ako direktor nezna da organizuje hitne službe u dovoljnom broju treba dovesti nekog ko zna i hoće da organizira?

    5. Dali je moguće…da Vi baš ništa ne razumete!?.ili ste SNS dobrovoljac..,,,???

  6. ugled zdravsva narušen je zakonom koji je omogućio istovremen rad u privatnom i javnom sektoru kaže:

    Jedini smo u Evropi koji, po osnovu visokih odvajanja za zdravstveni sistem, ne mogu dobiti, u optimalnom vremenu, neophodnu dijagnozu, ne zbog korone, nego zbog uobičajenih lista čekanja.
    Dok je KCN imao jednu magnetnu na snimak se čekalo 6 meseci, danas, kada mladi masovno odlaze u inostranstvo da žive i rade, pored stare magnetne, magnetne u dograđenom aneksu i magnetne u novom KCN, ponovo se čeka 6 meseci. Nije na nama da preispitujemo da li je to zbog toga što odvajanja za zdravstvo ne pokrivaju lečenje u privatnom sektoru, kao u uređenim evropskim državama, da li je problem u manjku kadrova, naše je da zahtevamo pravovremenu dijagnozu i adekvatno lečenje. To sigurno nećemo dobiti pisanjem prijave zdravstvenim radnicima koji upozoravaju da nedostaje optimalan broj ekipa hitne pomoći. Nedavanjem podrške savesnim zdravstvenim radnicima rizikujemo da nas leče vezare koje su preko veze završile medicinski, izgurale specijalizaciju, zasele u fotelje i rešetaju po onima koji odgovorno rade svoj posao. Na to dobijemo šljapču PRa, koji je rasterao gledaoce NTV kao uspešni voditelj, da daje obaveštenja novinarima, tačnije da se svađa sa svima koji mu postave neugodno pitanje.
    Zbog čega se nišlijama, koji puno izdvajaju za zdravstvo, uskraćuje pravo na istinite informacije i na lečenje u optimalnom vremenu?

  7. Doktore Brankoviću… izdržite…mi smo ..cela Srbija da Vama ..
    A Šef …svega …svakim danom…kopa svoju rupu sve dublje ….. I nije svestan…šta sebi radi…???

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.