Niš: Popis se ne produžava, ali se građani u narednih sedam dana mogu popisati telefonskim putem 1Popis 2022: Foto Z. S. M/Danas

Na teritoriji grada Niša nije produžen popis, ali u narednih sedam dana građani mogu da budu popisani telefonskim putem ukoliko se jave dežurnim popisivačima.

Vesna Cakić, regionalna koordinatorka u popisu, kaže za Danas da je terenski popis u Nišu završen juče u ponoć, ali da će popisivači u narednih sedam dana dežurati zbog onih koji nisu popisani.

“U Nišu je do sada popis uvek produžavan, ali ovoga puta za tim nema potrebe jer je posao u najvećoj meri završen, a popisivači su bili i vredni i zdravi. Ipak, u slučaju da neko, iz bilo kog razloga, nije popisan, moći će to da uradi telefonskim putem u narednih nedelju dana”, kaže Cakić.

Ona kaže da će nepopisani građani i u ostalim opštinama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga moći da se popišu telefonskim putem, ali u narednih par dana.

“Do sada je u ova tri okruga popisano oko 500.000 građana, što je nešto manje u odnosu na popis iz 2011. godine, a nešto više u odnosu na procene. Ipak, još je rano govoriti o rezultatu, pre potpunog završetka popisa i sređivanja podataka”, kaže Cekić.

Preliminarni rezultati popisa, koji je počeo 1. oktobra, očekuju se krajem novembra, a saopštiće ih Uprava popisa.

Na teritoriji grada Niša za popis stanovništva, domaćinstava i stanova angažovano je 516 popisivača, a na teritoriji Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga ukupno njih 1.100.

Prema podacima iz popisa 2011, u gradu Nišu bilo je 260.237 stanovnika, a registrovano je nešto manje od 90.000 domaćinstava.

Kome nepopisani građani Niša mogu da se jave?

Građani Niša koji iz bilo kog razloga nisu popisani, a nameravaju da to učine, mogu da se jave na broj info centra 0800 444 005, kao i na broj gradske uprave Niša 018 505514.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari