Niški taksisti odustali od protestne vožnje zbog "Oka sokolovog" 1Foto: V. Torović

OKo 700 niških taksista iz 11 udruženja odustalo je od današnje protestne vožnje jer su vlasnici dogovorili sa čelnicima Niša da njihova mesta za parkiranje budu jasno obeležena, kao i da mogu da se zadrže do pet minuta na parking mestima kako bi sačekali putnike ili oni izašli iz vozila.

Niški taksisti su najavili protestnu vožnju jer im od početka uvođenja sistema “Oko sokolovo” 1. avgusta ove godine “svakodnevno stižu naplate dnevnih karata zbog krajnje kratkih zaustavljanja na parkiralištima zbog potreba mušterija”, a Grad nije spreman da zajedno sa njima reši problem.

Nemanja Kostić, vlasnik „Sity“ taksija rekao je za Danas da su još prošlog četvrtka imali sastanak sa predstavnicima Grada Niša, JKP „Parking servis“, Komunalne milicije i Sekretarijata za saobraćaj na kojem im je obećano da će do kraja avgusta svih 170 parking mesta ta taksiste biti jasno obeleženo vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

„To su mesta koja su nam dodeljena pre četiri godine, naravno da je malo, ali za sada smo pristali da ona budu jasnije obeležena. Dogovorili smo se da ćemo svi mi iz udruženja predložiti koliko nam treba još novih parking mesta, kao i gde su nam najpotrebnija, i taj predlog dostaviti nadležnima“, objasnio je Kostić.

On je dodao da će od sada taksisti moći da se zadrže do pet minuta na parking mestima, kako bi mogli da prime ili da sačekaju mušterije.

„Imali smo neprecizne informacije da su naše kolege kažnjavane jer su stajale kratko na parking mestima. Radilo se o pet parking mestaa za taksiste u Ulici Đuke Dinić, koja su bila popunjena, a taksisti su stajali na regularnim mestima za parkiranje i snimilo ih je „Oko sokolovo“, kazao je Kostić.

Koordinator Komunalne milicije Niš Dejan Kovačević demantovao je da je od uvođenja sistema „Oko sokolovo“ kaženjen bilo koji taksista.

On je dodao da je, sa druge strane, svako ko stane na obeleženo parking mesto dužan da plati dnevnu kartu jer je zauzeo to mesto.

U Nišu, prema dostupnim podacima, ima 81.000 registrovanih automobila, a samo 3.600 parking mesta.

„Parking servis“ je u toku prošle godine zbog nepravilnog parkiranja uklonio 7.000 vozila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari