Niskogradnja čisti užičke ulice, službe u pripravnosti za ponedeljak (FOTO) 1Foto: Ana Milošević/Danas

Zbog snega koji je napadao u toku noći, užičke ulice od jutros čiste ekipe JKP Niskogradnja, koje je za ove potrebe angažovalo tri kamiona i dva traktora, a kako kažu nadležni, u pripravnosti su za prvi radni dan naredne sedmice.

Na Ponikvama i u višim predelima je napadalo oko 15 centimetara snega, a u nižim oblastima manje. Prema rečima direktora JP Užice razvoj, Nikole Maksimovića, saobraćaj se na teritoriji Užica od jutros odvija bez većih problema, a svi putni pravci su prohodni.

-Mehanizacija JKP Niskogradnja angažovana je sa tri kamiona i dva traktora, a prema potrebi biće angažovane i druge mašine i izvođači. Spreman je i grejder u slučaju većih smetova i kolličina snega, kaže Maksimović.

On napominje da ovog jutra dežurne službe nisu imale veći broj poziva zbog neprohodnih putnih pravaca, ali i da su u kontaktu sa Javno komunalnim preduzećem Bioktoš, kako bi obezbedili redovno odnošenje otpada.

-Niskogradnja za sada ima svu potrebnu mehanizaciju i dovoljnu količinu soli i rizle. Pratićemo situaciju u toku večeri i noći. U narednih par dana očekuju se i niže temperature, pa ćemo posebnu pažnju obratiti na pešačku komunikaciju i trotoare. Nadam se da neće biti problema, kaže za Danas direktor Užice razvoja.

Nadležni potvrđuju da su jutros svi autobusi u gradskom i prigradskom saobraćaju krenuli, uz nekoliko minimalnih kašnjenja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari