Normalizovano vodosnabdevanje u Majdanpeku 1Foto: JP "Vodovod" Majdanpek

Obilne kiše podigle su nivo akumulacije na vodozahvatu Pustinjac sa koga se Majdanpečani snabdevaju vodom, pa je vodosnabdevanje poslednjih dana normalizovano.

Desetak dana na temperaturama nalik tropskim, Majdanpečani su muku mučili sa pijaćom vodom, jer količina vode na vodozahvatu Pustinjac sa koga se grad snabdeva, nije mogla da zadovolji potrebe.

Primenjivani su izmena režima rada pumpi, preraspodela vode po visinskim zonama, dovoženje vode cisternama kao načini kojima je JP “Vodovod” Majdanpek pokušavao da makar delimično sanira probleme u vodosnabdevanju koji su posledica naglog pražnjenja vodozahvata.

Zbog nestašice vode za piće zasedao je i Štab za vanredne situacije i zbog ograničenog snabdevanja vodom, usled smanjene količine vode u sistemu vodosnabdevanja i ugroženosti kontinuirane isporuke vode za piće građanima, do daljeg strogo zabranio korišćenje pijaće vode za pranje ulica, trotoara, automobile, tepiha, zalivanje bašti i dvorišta u Majdanpeku, Jasikovu, Vlaolu i Leskovu.

Nivo vode u vodozahavatu Pustinjac podigle su obilne kiše i vodosnabdevanje je normalizovano, niže su i dnevne temperature pa se u JP „Vodovod“ nadaju da će hidrološki uslovi omogućiti i da narednih dana ne bude problema.

Inače, u JP „Vodovod“ planiraju nabavku specijalnih pumpi i elektromotora čijim korišćenjem će se ostvariti ne samo ušteda električne energije, već će pumpe uzimati i manje količine vode sa vodozahvata.

U ovom komunalnom preduzeću ističu neophodnost čišćenja jezera Pustinjac od mulja i plan im je da nabave manje amfibijsko vozilo kojim bi sami očistili vodozahvat od nagomilanog mulja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari