Dijana Hrkalović u tužilaštvu navela da je Malešić "častan policajac" 1dijana hrkalovic foto Miroslav Dragojevic

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, danas je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a u sklopu istrage protiv Slobodana Malešića, načelnika Policijske uprave za Novi Sad, istakla da ga ona poznaje kao dobrog i časnog policajca.

Ovo je za portal Nova.rs rekao Malešićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

„Dijana Hrkalović je rekla da Slobodana Malešića poznaje kao dobrog i časnog policajca, kao i da nikada nije tražio da nešto uradi ili ne uradi. Ona je to više puta ponovila, pošto ju je zamenik tužioca više puta putao isto, a ona identično odgovarala“, rekao je Delibašić, uz napomenu da je ispitivanje trajalo desetak minuta.

Kako podseća portal, pored Malešića, uhapšen je i policijski službenik u Prijepolju Ljubomir Stanišić, službenik Uprave kriminalističke policije Dragan Kovačević, kao i privatni preduzetnik Dženan Kujović, koji je i vlasnik više privrednih društava iz Prijepolja.

Njima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja od 2018. do danas.

Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari