Nova izborna komisija u opštini Negotin 1Foto: J. B. K./Danas

Usklađivanjem sa odredbama novog Zakona o loklanim izborima, opština Negotin je dobila nov sastav Izborne komisije. Broj članova i zamenika članova manji je nego u prethodnoj, a za predsednika je imenovan Živojin Marković.

Izborna komisija opštine Negotin je do novog Zakona o lokalnoj samoupravi imala predsednika i deset članova i zamenika predsednika i deset zamenika članova iz redova partija i stranaka koje su bile zastupljene u lokalnoj Skupštini.

S obzirom da opština Negotin na dan stupanja na snagu Zakona o lokalnim izborima ima 36.788 birača, Izbornu komisiju opštine Negotin čine predsednik, šest članova, zamenik predsednika i šest zamenika članova, navodi se u odluci o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Izborne komisije u stalnom sastavu.

Za predsednika opštinske Izborne komisije Negotin imenovan je diplomirani pravnik Živojin Marković, a za njegovog zamenika Jasna Lazić Radosavljević, dosadašnji predsednik OIK Negotin.

Članovi i zamenici članova OIK su iz redova SNS, SPS i Narodne stranke, dok je Savez 90/ Zelenih Srbije koji ima samo jednog odbornika zastupljen u OIK jednim zamenikom člana.

Za sekretara je imenovan diplomirani pravnik Ivan Veljković, inače sekretar SO Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari