U varošici Rabrovo (opština Kučevo) počeli su radovi na izgradnji 14, 2 kilometra fekalne kanalizacije za 350 domaćinstava. Radove izvodi ,,Vodoprivreda’’ iz Smederevske Palanke, a sredstva od 26, 6 miliona dinara obezbeđena su iz Nacionalnog investicionog plana Rebublike Srbije. Pored fekalne kanalaizacije u planu je i rekonstrukcija postojeće vodovne mreže, kao i izgradnja jedne savremene trafostanice za kvalitnije snamdevanje domačinstava električnom energijom.

– Na izgradnji fekalne kanalizacije meštani su dugo čekali. Posle jedne decenije, uz pomoć države Srbije i opštine Kučevo uspeli smo da počnemo realizaciju ovog, za njih i rukovodstvo Mesne zajednice veoma značajnog projekta, kaže Dejan Arsić, predsednik Mesne zajednice Rabrovo.

U poslednjih nekoliko godina sredstvima iz opštinske kase, Mesne zajednice, ličnog dinara meštana i Republike Srbije izgrađeno je nekoliko značajnih objekata u oblasti infrastrukture koji će doprineti boljem radu i životu meštana u ovoj pečkoj varošici koja predstavlja okosnicu razvoja opštine Kučevo i čitavog ovog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari