Nova.rs: Tužioca bivša supruga prijavila za otmicu deteta 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Gorana Svilara, zamenika tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, bivša supruga J. B. prijavila je da je njihovo dete oteo iz obdaništa, piše portal Nova.rs.

Svilaru je dvaput izricana mera zabrane prilaska supruzi zbog nasilja u porodici, a pre tri dana došao je u obdanište po dete i odveo ga bez znanja i dozvole, piše Nova.rs.

„Žena je odmah obavestila policiju na opštini Stari grad, koja je potom krenula u potragu za Svilarom. S obzirom na to da je u porodici evidentirano nasilje, kao i zbog toga što mu je mu čak dva puta izricana mera zabrane prilaska, policija je morala odmah da reaguje. Ubrzo su uspeli da ga lociraju telefonom, a nakon što mu je u razgovoru predočeno da je žena prijavila otmicu deteta, koje nije smeo da uzme bez njenog znanja, odlučio je da odmah vrati dete, verovatno svestan posledica koje bi drugačija odluka povukla za sobom. Dete je ubrzo vraćeno majci nepovređeno“, navodi izvor portala Nova.rs.

Nova.rs navodi da je Svilar prošle godine dospeo u žižu javnosti zbog nasilničkog ponašanja, napada na komšiju i patrolu policije, ali i zbog nasilja u porodici.

Taj portal je pisao da je Svilar zvanično „nedostupan“ za sud i tužilaštvo koji mesecima bezuspešno pokušavaju da ga procesuiraju, dok se pre nekoliko nedelja pojavio na proslavi Udruženja sudija i tužilaca (UST), kao jedan od njegovih istaknutijih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari