Nakon uvođenja privremenih mera u opštini Majdanpek, a bilo je to 2. juna, logičan i očekivani korak je raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Političke partije će „na crtu“ 7. septembra, budući da je predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković raspisala izbore za odbornike Skupštine opštine Majdanpek baš za 7. septembar 2014. godine. Te nedelje punoletni stanovnici majdanpečke opštine, za martovske parlamentarne pravo glasa imao je 18.381 građanin, biraće 31 odbornika u lokalnom parlamentu. Blic anketa među lokalnim političarima, bar prema odgovorima, pokazuje da su spremni za letnju predizbornu kampanju, a stanovnici ove opštine očekuju da će sa izborima doći i bolji dani za život u gradu.

-S obzirom na to da su u našoj zemlji nedavno održani parlamentarni izbori, mi ćemo se nadovezati na te izbore, a kampanju ćemo graditi na kontaktu sa građanima. Ponudićemo novu strategiju razvoja baziranu na industrijskom razvoju i investicijama u toj privrednoj grani. Lično mislim da narod nije toliko promenio mišljenje i političku volju u odnosu na martovske izbore, pa očekujem da ćemo ostvariti isti rezultat – kaže predsednik SNS u Majdanpeku, i predsednik privremenog organa u opštini Majdanpek Dejan Vagner

Podsećanja radi pomenimo da su na prethodnim lokalnim izborima 2012. godine većinu u lokalnoj Skupštini činili odbornici Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije. Međutim, u julu prošle godine prelaskom dva odbornika, vlast je preuzela dotadašnja opozicija – Srpska napredna stranka, koalicija „Preokret“ i SPS-SDPS-PUPS.

-Očekivali smo izbore u septembru, tako da smo na vreme počeli sa pripremama. Izaći ćemo sa kvalitetnim planom i programom za građane kojim ćemo im omogućiti više zaposlenja, ali i bolji društveni život, uz bolju zdravstvenu zaštitu – objašnjava predsednik SDPS Majdanpek dr Zoran Milošević.

Inače, predsednica Narodne skupštine odluku o raspisivanju lokalnih izbora u Majdanpeku donela je na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi. Izbori u Majdanpeku biće u nadležnosti organa za sprovođenje izbora na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari