Dug i iscrpljujući duel protiv Markusa Bagdatisa neće sprečiti aktuelnog šampiona Australijan opena Novaka Đokovića da i u meču sa Endijem Rodikom bude na visini zadatka. Uoči ovog susreta (igran rano jutros oko 5 časova) Đokovićje poručio da se fizički odlično oseća i da je imao dovoljno vremena za odmor.

– Ne mislim da će na moju fizičku spremu uticati to što igram dugačke mečeve. Pokušaću to da okrenem u svoju korist. Osećam se dobro, imao sam kvalitetne pripreme u pauzi između dve sezone, kao i nekoliko mečeva u Sidneju. Mogu svaki drugi dan da igram po pet setova. Imao sam dovoljno vremena da se oporavim i sačekam veliki duel sa Rodikom – napomenuo je Novak Đoković.

Iako Endi Rodik zbog svog sjajnog servisa važi za neugodnog igrača, Đokovićdo sada nije imao većih problema protiv Amerikanca. Igrali su tri puta, a srpski teniser zabeležio je dve pobede, poslednja je bila u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Ipak, i pored ovog pozitivnog skora, Đokovićmora da bude na oprezu, jer Rodik je pokazao zavidnu formu na početku sezone. Uz dobre igre u Melburnu, američki teniser je prethodno u Dohi igrao finale u kojem ga je pobedio Britanac Endi Marej.

Đokovićje, dakle, potpuno spreman dočekao ovaj duel. Uspešno se izborio sa umorom, ali i bolovima koje su mu prouzrokovali žuljevi.

– Imao sam manjih problema sa žuljevima. Velike su vrućine i zato sam promenio patike. To se uvek dešava na početku sezone, nakon nekoliko meseci pauze bez mečeva – objasnio je Đoković.

Ukoliko Đokovićostane na putu odbrane titule, u Melburnu bismo mogli da gledamo reprizu prošlogodišnjeg polufinala. Ako on bude bolji od Rodika, a Rodžer Federer od Huana Martina del Potra, srpski i švajcarski teniser bi opet igrali za finale.

Neizvestan nastup Jankovićeve u Fed kupu

Iako je selektor Dejan Vranješ imenovao Jelenu Janković kao prvog člana tima za duel protiv Japana, prva igračica sveta je iz Melburna poručila da nije sigurno da će nastupiti u Beogradskoj areni 7. i 8. februara.

– Ne mogu ništa da kažem o mom igranju u Fed kup timu Srbije. To će se znati tek za nekoliko dana. Završila sam takmičenje u Melburnu i sada ću napraviti dalji plan i program. U Beograd ću otputovati samo ako budem igrala protiv Japanki. O tome da li ću igrati za Srbiju odlučiće moj tim posle razgovora sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije – izjavila je Jankovićeva.

Fernando Verdasko izbacio Endija Mareja

Izgleda da su Novak Đoković i Rodžer Federe bili u pravu kada su tvrdili da Britanac Endi Marej ne zaslužuje ulogu prvog favorita u Melburnu. Da su mnogi teniski stručnjaci, ali i kladionice, poprilično pogrešili u proceni potvrdio je Španac Fernando Verdasko, koji posle „maratona“ bio bolji od Mareja – 3:2 (2:6, 6:1, 1:6, 6:3, 6:4). Verdasko, 14. nosilac u Melburnu, tako je uspeo da stigne do najboljeg plasmana na jednom grend slemu. REZULTATI OSMINE FINALA – MUŠKARCI (juče): Rafael Nadal – Fernando Gonzales – 3:0 (6:3 6:2 6:4), Žil Monfis -Žil Simon 1:2 (4:6 6:2 1:6- predaja), Endi Marej – Fernando Verdasko 2:3 (6:2 1:6 6:1 3:6 4:6). PAROVI ČETVRTFINALA: Novak Đoković- Endi Rodik, Rodžer Federer – Huan Martin Del Potro, Rafael Nadal – Žil Simon, Žo Vilfred Conga – Fernando Verdasko. REZULTATI OSMINE FINALA – ŽENE (juče): Elena Dementijeva – Dominik Cibulkovu 2:0 (6:2, 6:2), Karla Suarez Navaro – Anabela Medina Gariges 2:0 (6:3, 6:2), Serena Vilijams – Viktorija Azarenka (6:3, predaja), Svetlana Kuznjecova – Ji Ženg (4:1, predaja). PAROVI ČETVRTFINALA: Marion Bartoli – Vera Zvonareva, Jelena Dokić- Dinara Safina, Karla Suarez Navaro – Elena Dementieva, Svetlana Kuznjecova – Serena Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari