Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrfinale ATP turnira Master serije u Sinsinatiju pošto je u trećem kolu savladao 35. igrača sveta, Francuza Žeremija Šardija – 2:0 (7:5, 6:3).

Đoković je agresivno i motivisano ušao u meč, napravio je brejk već u drugom gemu i brzo poveo sa 2:0. Šardi je je odmah uzvratio, uspeo je da oduzme servis rivalu i smanji zaostatak na 1:2. U četvrtom gemu srpski teniser imao je tri vezane brejk lopte koje nije iskoristio, Šardi je dobio pet poena zaredom i izjednačio na 2:2. U šestom gemu Novak je imao novu prliku za brejk, ali se Francuz zahvaljujući odličnim servisima ponovo izjednačio rezultat na 3:3. Zatim je Šardi imao dve brejk lopte u nizu, međutim, najbolji srpski teniser je odigrao bez greške, dobio je četiri poena zaredom i poveo sa 4:3. U 12. gemu, Šardi je servirao za ostanak u setu, Đoković je stigao do prvih set lopti, iskoristio je drugu i poveo sa 1:0 (7:5).

Đoković je odlično počeo i drugi set. Lako je dobio prvi servis gem, a zatim i oduzeo servis Šardiju za prednost od 2:0. U petom gemu Novak se suočio sa prvom brejk loptom protivnika, Šardi je uspeo da oduzme servis srpskom teniseru i smanji na 2:3. Đoković nije krio razočaranje zbog gubitka servisa i ljutito je bacio reket u pravcu svoje stolice. U narednom gemu srpski teniser je uspeo da vrati brejk prednosti, ponovo je oduzeo servis Francuzu za vođstvo od 4:2. Đoković je zadržao prednost, iskoristio je drugu meč loptu i zasluženo se plasirao među osam najboljih.

U četvrfinalu Đoković će igrati sa pobednikom duela Nikolaj Davidenko – Žil Simon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari