Najbolji srpski teniser hvata se jači ritam. Novak Đoković je juče u osmini finala Rodžers kupa u Montrealu pobedio Rusa Mihaila Južnjeg – 2:0 (6:3, 6:4) i to, utisak je, mnogo lakše nego što je to učinio dan ranije sa manje poznatim Kanađaninom Piterom Polanskim. Naredni rival Đokovića biće Amerikanac Endi Rodik.

Meč protiv Južnjeg je za Đokovića krenuo neobičnim tokom. Sudija je od najboljeg srpskog tenisera zatražio da zameni kačket jer je prema ATP propisima zabranjeno nositi kapu sa logotipom sponzora, mada to nije slučaj i sa majicama?! Promena kačketa kao da je bila maler za Đokovića koji je meč počeo napravivši dve i četiri neiznuđene greške, usled čega je praktično poklonio Južnjem prvi gem. Međutim, već u drugom gemu Rus je napravio serijal grešaka, pa je izjednačenjem uzvratio Novaku na poklonu. Potom je Đoković počeo dobro da servira, lako dobija poene na svoje gemove i posle 33 minuta reši u svoju korist prvi set. Za razliku od prvog, drugi set je odlično započeo. Iskoristio je treću brejk loptu u prvom gemu i posle samo rutinski čuvao svoje servise.

Endi Rodik je do meča sa srpskim teniserom stigao posle dvoipočasovne borbe sa Fernadnom Verdaskom – 2:1 (7:6, 4:6, 7:6). U dosadašnjim susretima Rodik protiv Đokovića vodi skorom 3:2. Poslednja dva duela, igrana ove godine, pripala su Amerikancu.

Nagradni fond Mastersa u Montrealu je tri miliona dolara, dok će pobedniku pripasti 443.500 „zelenih“ novčanica.

Jankovićeva sinoć protiv Azarenke

Srpska teniserka Jelena Janković igrala je kasno sinoć u osmini finala turnira u Sinsinatiju protiv Viktorije Azarenke iz Belorusije. Jelena i Viktorija nisu se sastajale od Los Anđelesa 2007. godine, kada je Džej-Džej bila treća, a Azarenka 43. na svetu. Jankovićeva je postavljena za petog, a Beloruskinja za devetog nosioca u Sinsinatiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari