Nove optužbe protiv ombudsmana Pašalića

Dragana Grabovica, koja je najavila tužbu protiv zaštitnika građana za mobing, iznosi nove tvrdnje o urušavanju dostojanstva, ovog puta njenih koleginica

Ostavite komentar


  1. Vreme je za poslušnijeg, ovaj počeo da zaboravlja ko ga plaća, pa udara po ministarstvima sve u 16.

  2. Divim se ovakvim zenama koje imaju u sebi hrabrosti da se suprostave bagri na vlasti.Ovo se desava svuda i u privatnom i u drzavnom sektoru,ali malo ko sme o tome da progovori.Svaka cast.

  3. Koje je to čudovište od čoveka kad nema nikakvih osećanja prema svojim koleginicama, a naročito prema trudnici.

  4. Osoba koja se ponaša na ovakav način, osoba kojoj je revanšizam prioritet, nije osoba koja treba da zauzima poziciju moći u institucijama države.
    Ovakva optužbe se ne dešavaju slučajno, niti impulsivno, i verovatnoća da su netačne je neodnošljivo mala.
    Osobe koje ne mogu da štite druge od sebe, nisu ni za šta dospele.

  5. Gospodjo Grabovice,
    Hvala Vam što ste uzbunili javnost i skrenuli pažnju na položaj žena koje su žrtve mobinga u instituciji ljudskih prava. Koliko se može zaključiti, Vi i Vaše koleginice ste se obratili nadležnim institucijama, ali niste dobili odgovor ili su se pravili nevešti štiteći se po principu partijske solidarnosti. Nama nije urušeno samo dostojanstvo već i zdravlje usled trpljenja i nepostojanja delotvornog pravnog sredstva. Veliko hvala od svih zaposlenih iza kojih ne stoji partija ili moćan partner.

  6. Bravo za ovu hrabru ženu. Ostali ćute, misle neće stići do njih, ili besomučno traže posao i beže. Beže glavom bez obzira u instituciji koja brani prava žena. Kakva je to ironija.

  7. Kuda plovi Zaštitnik građana?Da li je moguće da se bavi pravima žena, kako kaže gospođa Dragana, a ovako se ponaša prema trudnicama i starijim ženama?Pa on ne bi smeo trafiku da vodi, ni tezgi na pijaci, a kamoli da obavlja ovako značajnu funkciju, skupo plaćenu.

  8. A u trećem nastavku čitaćemo o kolegama i koleginicama koji zloupotrebljavaju bolovanje… ili? Toga nema
    u Vašoj cenjenoj instituciji? Ceo sistem je odavno truo. Vi ukazujete na propuste ali selektivno. Zašto?
    Umesto na to da prvo skrenete pažnju i da bi „unutrašnja“ kontrola ZG trebalo da bude opšta a ne selektivna
    Vi, hrabra borkinja za pravdu, birate da selektivno ćutite… Zašto? Nije pravda eci – peci – pec zbrajalica…
    Sedi, jedan!

  9. Solidarisem se sa zenama koje trpe maltretiranja na poslu. Sama sam bila zrtva slicnog ponasanja. Da li je moguće da tog čoveka ne smene?

  10. Evo, deseti put čitam šta je rekao Pašalić za nesrećni slučaj pobačaj, koji je nažalost imala jedna od zaposlenih. Dakle, Pašalić se brani argumentima za tvrdnje koje niko nije izgovorio, nepovezano po običaju govori, ali ne odgovora zašto je tražio veštačenje od Fonda, da proveri medicinsku dokumentaciju žene koja se bori za potomstvo. Sram ga bilo, da ga bude sram. Od toliko neradnika baš se za nju uhvatio. Sramota, reči nemam.

  11. Drzavni cinovnici su se pogubili od nerada.O kakvim glupostima se ovde govori, kaze da je sve po zakonu ali zaboga sumnja u motive. Smatra da je zlostavljena a tuzbu najavljuje ali je ne podnosi.Nemojte trpeti, idite u privatnike, budite svoje gazde i dajte prilike drugima koji hoce da rade ono za sta ih placaju. I pitajte i nas kojima je Grabovica bila rukovodilac o tome kako nas je zlostavljala.Sramota

  12. Gospodja Grabovica je propustila da kaže da je jedino njenoj koleginice trudnici proveravano bolovanje u istoriji Zaštitnika gradjana a verovatno i u državnom sektoru. Ne postoji zloupotreba bolovanja u ovom organu već zloupotrebe službenih putovanja, pripravnosti, korišćenja službenih vozila, konkursa i slično.

  13. Za sve postoji tužba, samo, kada izlazite u javnost sa ozbiljnim tvrdnjama o zlostavljanju, potpišite se, kao što je to učinila Dragana Grabovica. Ako ne možete to da učinite, nastavite, da šapućete po kancelarijama i po nalozima da pišete komentare. Preskupo ste plaćeni da bi se tamo time bavili.

  14. (Ne) postoji zloupotreba niti čudni puti,
    i nije tačno da samo jedna zna.
    Ali je odabrala šta i kako će da ćuti.

    Kao i one što odlepršale su
    negde drugde da gnezdo sviju.
    Istine, nikad izrečene
    i dalje vešto kriju.

    Čudni su ljudi.
    Dok rečima biju,
    delima svojim
    strahote kriju.

    Progovori „sliko“ i pravedna budi
    ako već tražiš da poštuju te ljudi.

  15. Moram reci svaka cast ali napomenuti da ima jos takvih zena medji njima i ja, koje su se suprotstavile, cak su i tuzbe podnete, ali ne mogu stici do medija. Pa ako neko procita i zainterosovan je da cuje sta se radi u drzavnom preduzecu neka se javi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.