U Istraživačkoj stanici „Petnica“ kod Valjeva počeo je novi ciklus letnjih kampova za srednjoškolce. U Petnici su u subotu počeli dvonedeljni kampovi iz fizike, psihologije, hemije i molekularne biohemije, dok su prvi letnji kampovi od 26. jula do 3. avgusta okupili polaznike iz oblasti arheologije, istorije, lingvistike, matematike i biologije.

U Istraživačkoj stanici „Petnica“ kod Valjeva počeo je novi ciklus letnjih kampova za srednjoškolce. U Petnici su u subotu počeli dvonedeljni kampovi iz fizike, psihologije, hemije i molekularne biohemije, dok su prvi letnji kampovi od 26. jula do 3. avgusta okupili polaznike iz oblasti arheologije, istorije, lingvistike, matematike i biologije. Treća grupa letnjih kampova obuhvatiće programe iz elektronike, geologije, hemije i astronomije, kao i Međunarodni letnji naučni kamp u okviru kojeg će biti održan kratak kurs istraživačkih metoda, uz realizaciju projekata pod mentorskim nadzorom istaknutih naučnih radnika. U septembru su na programu kursevi za nastavnike osnovnih i srednjih škola i fakulteta, a posle toga serija od 20 jesenjih seminara za srednjoškolce.
Sredinom oktobra istraživačka stanica u Petnici biće domaćin Međunarodne konferencije o radu s mladim talentima u nauci, pod pokroviteljstvom Uneska, kao i Skupa o alternativnim izvorima energije, pod pokroviteljstvom OEBS. Do kraja 2007. godine na programu su još nekoliko radionica za studente i Godišnja konferencija „Korak u nauku“ na kojoj će odabrani učesnici ovogodišnjih letnjih kampova predstaviti svoje radove. Istraživačka stanica Petnica jedna je od najboljih svetskih naučnih škola za darovitu decu i omladinu, jedinstvena na Balkanu, članica Unesko međunarodne mreže INISTE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari