Novi izgled dobijaju škole ''Sveti Sava'' i Gimnazija 1Foto: Zoran Panić

Grad Pirot je objavio javnu nabavku za kompletnu rekonstrukciju OŠ “Sveti Sava“ vrednu 1,5 miliona evra a u planu je i rekonstrukcija zgrade Gimnazije i nastavak radova u školama “8. septembar“ i “Mladost“.

Svi ovi radovi se realizuju zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja.

– Javnu nabavku za rekonstrukciju škole “Sveti Sava“ smo raspisali, potpisali smo ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja i očekujem ozbiljnog izvodjača radova. Ovo je kapitalna investicija jer je reč o zgradi škole koja je stara oko 100 godina. Ova rekonstrukcija može da se poredi gotovo sa izgradnjom nove škole jer se radi kompletna rekonstrtucija fasade, stolarije instalacija, krova, podova… To sve radimo zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja – kaže za Danas gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.
Vasić dodaje da su prošle godine u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja kompletno uređene OŠ “8. septembar“ i “Mladost“ u gradu.

– Prošle godine smo radove u ovim školama obišli sa predsednikom Srbije Aleksandrm Vučićem i tada je dogovoreno da se nastave radovi u školi “8. septembar“ i da se u školi “Mladost“ izgradi sportska sala. Za ovu salu radi se projektna dokumentacija – kaže Vasić.

Vasić najavljuje i rekonstrukciju zgrade Gimnazije koja je pod zaštitom države.

– Vrednost ove investicije je oko milion evra i očekujemo potpisivanje ugovora sa Kancelarijom za javna ulaganja. To je takodje velika pomoć gradu. Projekat podrazumeva da se vodi računa o energetskoj efikasnosti pa će i ova škola dobiti potpuno novi izgled. Pored zamene instalacija, stolarije, podova i fasade, biće kompletno rekonstruisana i zgrada Sokolane u Gimnaziji. Svakog dana očekujem potpisivanje ugovora sa Kancelarijom za javna ulaganja i nadam se da će radovi početi tokom ove gradjevinske sezone- kaže Vasić.

Gradska uprava je iz ovogodišnjeg budžeta za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje izdvojila 382 miliona dinara.
Vasić dodaje da je na listi za obnovu Vlade Srbije i Kancelarije za javna ulaganja i Opšta bolnica Pirot.

– Treba da se uradi projektna dokumentacija. Za početak izrade dokumentacije iz budžeta grada izdvojili smo pet miliona dinara i raspisana je javna nabavka za njenu izradu. U ovoj zdravstvenoj ustanovi treba da se promeni krov, stolarija, instalacije, kotlarnica. Izdvojićemo još 10 miliona dinara za ostatak projektne dokumentacije za rekonstrukciju unutrašnjosti Bolnice. Ulaganja u njenu obnovu su velika i iznose više od 12 miliona evra. Dobićemo potpuno novu Bolnicu- kaže Vasić.

Nova zgrada Hitne službe

Grad Pirot je odredio lokaciju za izgradnju nove zgrade Službe Hitne pomoći Doma zdravlja.

– Lokacija je u Ulici Ćirila i Metodija. Sledi izrada projektne dokumentacije. Trenutno se radi preparcelacija zemljišta i očekujem da sledeće godine počnu radovi – kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari