"Novi koncepti i pristupi u lečenju limfoma" 1

Udruženje obolelih od limfoma LIPA organizuje prvu regionalnu konferenciju o novim konceptima i pristupima u lečenju limfoma.

Konferencija je počela danas u Beogradu i trajaće do nedelje 29. maja.

Ovaj skup okupio je više od 80 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske i Srbije.

„Ovo je prvi put da smo organizovali konferenciju posvećenu isključivo pacijentima. Oni će u ova tri dana moći da saznaju sve o bolesti, tretmanima i najnovijim istaživanjima i to od vodećih hematologa i hematoonkologa, razmene iskustvo o ključnim temama, uključujući l podizanje svesti o bolesti i edukaciji pacijenata i javnosti, rekla je Maja Kocić, predsednica Udruženja obolelih od limfoma „LIPA“.

„Glavni cilj događaja je izgraditi kapacitete i proširiti mogućnosti pacijenata i predstavnika pacijenata i unaprediti njihove veštine vezane za medicinsko znanje i zastupanja interesa. To je jedinstvena prilika za pacijente i predstavnike udruženja pacijenata da se upoznaju i umreže sa drugima koji se suočavaju sa sličnim problemima, objašnjava predsednica Udruženja.

Prema njenim rečima, neblagovremeno uspostavljena dijagnoza, zajedno sa nejednakim pristupom savremenim terapijama najveći su problem sa kojima se suočava većina pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari