Novi načelnik PU Beograd Veselin Milić 1Foto: D. Majstorović

Doskorašnji pomoćnik direktora za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije, pukovnik Veselin Milić postavljen je za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju se navodi da je rešenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina dosadašnji načelnik PU za grad Beograd Milan Stanić privremeno premešten na radno mesto zamenika komandanta Jedinice za zaštitu, počev od 17. novembra ove godine.

Milić je od 2013. godine do avgusta 2018. godine bio načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Srbije za borbu protiv korupcije i kriminala, ali i pomoćnik direktora za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije.

Pukovnik Milić rođen je 1979. godine u Priboju, završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu; 1998. godine zaposlio se u Sekretarijatu unutrašnjih poslova Užice kao policajac, a 2003. sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije SUP Užice premešten je na istu dužnost u Policijskoj stanici Savski venac.

Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru iste godine imenovan je za načelnika Odeljenja za obezbeđenje u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd. U Direkciju policije premešten je 2011. godine, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari