Omladinski tim Novog Pazara prvi prvenstveni poraz u najkvalitetnijoj ligi Srbije doživeo je pre dvanaest dana od Crvene zvezde u Novom Pazaru. Odmah u sledećem kolu usledio je još jedan gubitak bodova u Novom Sad od Vojvodine. Bez obzira na poraze nekoliko pojedinaca ostavilo je odličan utisak ( Osmanović, Smajević, Bihorac, Šarac, Zilkić, Kapidžija, Biševac…). I pored vrlo dobrog starta trener ovog tima Staniša Sretenović ne dozvoljava nikakvu euforiju.


-Ne letimo visoko. Naš primarni cilj i dalje je opstanak, za to će nam po nekim računicama trebati 35, 36 bodova . Svaki drugi plasman smatrao bih velikim uspehom. Velika je stvar što smo u ovoj ligi fudbaleri igraju na mnogo boljim terenima od onih na kojima su do sada igrali, suđenje je objektivnije i bez obzira na jačinu rivala mnogo je lakše igrati u njoj nego u Regionalnoj ligi. Jesmo poraženi od Zvezde i Vojvodine, ali mogu biti zadovoljan prikazanim od strane moje ekipe, pošto smo u dobrom delu ovih mečeva bili potpuno ravnopravni favorizovanim rivalima, posebno Beograđanima. Koliko vredimo najbolji pokazatelj je utakmica u Kruševcu u kojoj smo ubedljivo nadvisili Napredak i pobedili 5 : 1, govori zadovoljni Sretenović.

Pioniri AF AS i ove godine igraju Pionirsku ligu Srbije. Dečaci Adema Preljevića su prva ekipa mlađih kategorija iz Novog Pazara u istoriji fudbala ovog grada koja je po ulasku u elitni rang u njemu uspela i da se zadrži. Start u ovoj sezoni nije toliko uspešan kao prošlogodišnji. Pozitivna stvar kod ovog tima je što u njemu igraju skoro svi najbolji igrači tog uzrasta iz okolnih gradova. To znači da za AS u ovom trenutku nastupaju fudbaleri iz Novog Pazara, Raške, Kosovske Mitrovice…

Moguće je da se dogodi da kadetski timovi Novog Pazara i As-a, obzirom da igraju u istom rangu Regionalne lige- grupa Morava, odluče koja od dve ekipe će od naredne sezone igrati u najjačoj kadetskoj ligi Srbije. To je jedina elitna liga mlađih kategorija u kojoj Novi Pazar za sada nema tim u najboljem razredu. Posle 6. kola Novi Pazar ( ekipu predvodi trener Ivan Jovanović ) je na drugom mestu sa pet bodova minusa u odnosu na vodećeg, a AS peti. Zaostatak za vodećim timom AF AS posledica je nerazumnog poteza prvog čoveka kluba Adema Preljevića, koji je na 15 minuta pre kraja utakmice 1. kola u Lučanima između Mladosti i AS-a pri rezultatu 4 : 0 za Mladost nezadovoljan suđenjem povukao ekipu sa terena. Posle te utakmice takmičarski organ lige kaznio je AS oduzimanjem tri boda. Međusobni duel dva novopazarska kluba predviđen je u 11. kolu 20. oktobra. Dokle će ove ekipe stići umnogome će zavisiti i od igara za sada lidera lige Javora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari