Novi Pazar: Još uvek bez istrage o zagađenju Raške mazutom 1Foto: N. Kočović

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru još uvek nije započelu istragu ekološkog incidenta izazvanog višednevnim izlivanjem mazuta iz JKP “Gradska toplana” u reku Rašku, saznaje “Danas”.

U tom tužilaštvu su nam rekli da ih je policija obavestila da se događaj desio, ali da je za otvaranje istrage neophodan izveštaj o tome šta je policija utvrdila.

“Takav izveštaj policija još uvek nije dostavila našoj pisarnici. Kada stigne izveštaj, mi ćemo postupiti”, rekli su nam u tužilaštvu.

Kako nezvanično saznajemo, za kompletiranje izveštaja, inspektorima Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala novopazarske policije neophodni su rezultati analiza uzoraka vode iz reke Raške, uzetih nakon izlivanja mazuta, koji još uvek nisu stigli.

Izlivanje mazuta u Rašku, kroz kanalizacionu cev u centru grada, počelo je 4. juna, kada su građani prvi put primetili mrlje u reci i neprijatan miris.

Na lice mesta, inspektori za zaštitu životne sredine izašli su tri dana kasnije, a uz pomoć policije, za nekoliko sati utvrđeno je da mazut potiče iz “Gradske toplane”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari