Novi Pazar: Posle hapšenja visokih funkcionera došlo do nagodbe sa tužilaštvom 1Foto: Beta/Turistička organizacija Srbije

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, trgovali uticajem i nakon utvrđenih mahinacija prilikom javnih nabavki, prošle sedmice u Novom Pazaru je privedeno 18 osoba. Među privedenima bilo je i 5 visokih funkcionera lokalne samouprave i javnih preduzeća i ustanova.

Pušteni su da se brane sa slobode „jer više nije postojao zakonski osnov za njihov pritvor”.

Sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice zaključio je v.d. direktora JKP „Gradska čistoća” E.O.

Krivicu nisu priznali E.Š. pomoćnik novopazarskog gradonačelnika, koji se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem, S.Lj, v.d. direktora JP Zavod za urbanizam, osumnjičen za dva krivična dela zloupotreba službenog položaja i M.D. radnik gradske uprave, koji se tereti za četiri krivična dela trgovina uticajem.

Za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom osumnjičeni su i A.S, A.I. i V.E, odgovorno lice ponuđača.

Prošlonedeljno privođenje izazvalo je burne reakcije u gradu. U odbranu svojih saradnika stao je novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac, iz vladajuće partije Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka za Sandžak (SZS), ali i mnogobrojni članovi i simpatizeri SDP, koji su za to koristili društvene mreže.

Akciju je u Novom Pazaru, Prijepolju i Arilju, sprovelo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu. Tada je privedeno ukupno 28 lica pod sumnjom da su počinili više krivičnih dela i oštetili budžet Srbije za više miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari