Novi Pazar: Raspisan konkurs za studentske stipendije 1

Gradsko veće raspisalo je konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima sa teritorije Novog Pazara za školsku 2022/2023. godinu, objavljeno je na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

Pravo prijave imaju studenti sa prebivalištem na teritoriji Novog Pazara koji se školuju na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija ili na državnim univerzitetima u inostranstvu, sa položenim svim ispitima iz prethodne godine i ostvarenom prosečnom ocenom od najmanje devet.

Studenti bez oba roditelja mogu se prijaviti na konkurs iako imaju prosečnu ocenu manju od devet.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Pazara Samir Lekić kazao je da je ovo četvrta godina zaredom kako lokalna samouprava stipendira najbolje studente.

“Pospešivanje obrazovanje je naše trajno opredeljenje i sve mere koje sprovodimo daju očekivane rezultate. Ovo nije jedini vid podrške. Već nekoliko godina nagrađujemo đake generacije i najbolje na republičkim takmičenjima, kao i njihove nastavnike”, rekao je Lekić.

Konkurs je otvoren do kraja oktobra, a visina stipendije zavisiće od broja prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari