Novi Pazar: Raste broj ljudi pod pojačanim epidemiološkim nadzorom 1Foto: S. Župljanin

Samo za dva dana (ponedeljak i utorak) u Novom Pazaru je, pod pojačan epidemiološki nadzor u tajanju od 14 dana, stavljeno 376 osoba (ponedeljak – 151, utorak – 225).

Reč je o onima, koji su poreklom iz ovog kraja, a žive i rade u inostranstvu. Direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu dr Šefadil Spahić kaže da je „22 „sklonjeno“ sa mera pojačanog epidemiološkog nadzora u trajanju od 14 dana“ i da nema obolelih od korona virusa „klinički i virusološki dokazanih“.

Gradski štab za vanredne situacije svakodnevno zaseda i preduzima sve mere radi suzbijanja korona virusa.

Zakazan je sastanak sa predsednicima skupštine stanara u novopazarskim višespratnicama, na kojem će biti dogovorene aktivnosti, da svako u svojoj zgradi organizuje mlađe stanare da pomažu starijima i bolesnima u nabavci hrane i lekova.

U nekim stambenim zgradama mlađi stanari su se već samoorganizovali i redovno svojim komšijama, koji zbog godina starosti i bolesti ne smeju da izlaze, dostavljaju neophodne životne namirnice, sredstva za higijenu i lekove.

Gradska uzprava je saopštila da je rad sa strankama svela na propisani minimum i da rokovi u pokrenutim postupcima neće zastareti, već će biti nastavljeni posle ukidanja vanrednog stanja. U saopštenju se navodi, da građani svoja prava, za koja je potrebno podnošenje zahteva, mogu da ostvare zakazivanjem na broj 020/313-644 i elektronskim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari