Novi Pazar: Smanjen broj pregleda u kovid ambulantama 1Foto: Senad Župljanin

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i dalje je nestabilna, bez obzira na to što se, u poslednja dva dana, smanjio broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja.

Prethodnih dana lekari su pregledali oko 400 ljudi. Gradski štab za vanredne situacije saopštijo je da je u poslednja 24 sata pregledano 289 građana. Kod 161 osobe bili su prvi pregledi jer su imale simptome infekcije koronom, a kod 128 njih bili su kontrolni pregledi.

 Zabrinjava veliki procenat zaraženih ljudi.

Juče je testirano 249 pacijenata – 150 brzim antigenskim i 99 PCR testom.  Od 150 uzorkovanih brzim antigenskim testom, zaražavanje je evidentirano kod 58 ili 38, 6 procenata.

Rezultati PCR testiranja za 198 pacijenata, proveravanih u subotu i nedelju, još nisu poznati.

Na bolničko lečenje minulog dana primljeno je pet zaraženih i svi su iz Novog Pazara, a kući je otpušten samo jedan pacijent.

Broj hospitalizovanih beleži blago povećaje. Na Infektivnom i Grudnom odeljenju i Respiratornoj jedinici juče ih je bilo 59, od kojih su, kao i prethodnih dana, njih pet priključeni na respiratore, dok su tri na kisoničkoj potpori.

Nedelja je bila osmi uzastopni dan bez preminulih od posledica infekcije ovim virusom. Prema zvaničnim podacima, od početka ove godine od korona virusa su umrla 22 pacijenta iz ovog i susednih gradova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.