Novi Pazar: Suspendovani policijski inspektori traže pravdu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije PU Novi Pazar E.A. i E.H. koji su suspendovani u oktobru prošle godine zbog incidenta na Goliji, smatraju da su nepravedno udaljeni sa posla.

Zbog toga će protiv svojih rukovodilaca u novopazarskoj Policijskoj upravi podneti prijave Unutrašnjoj kontroli MUP-a Srbije i Višem tužilaštvu u Kraljevu.

Navode da su udaljeni sa posla „bez zakonskog osnova“, jer je načelnik Nermin Ljajić, bez pisanog naloga, naredio rukovodiocu za ljudske resurse da uradi rešenja o njihoj suspenziji i da se taj rukovodilac, u tom trenutku, nalazio na godišnjem odmoru.

Dvojica inspektora će od institucija, kojima se obraćaju, zatražiti da ispitaju sve okolnosti zbog kojih su protiv njih pokrenuti disciplinski postupci.

Inspektore E.A. i A.H. , polovinom oktobra prošle godine, prijavili su lovočuvari da su pucali na Goliji iz vatrenog oružja.

Tom prilikom intervenisala je Žandarmerija iz Kraljeva, koja ih je razoružala. Od jednog je odizet službeni pištolj „CZ 99“ sa pratnim okvirom, a od drugog je oduzet pištolj „glok“ sa četiri metka u okiru. Pištolji su kasnije vraćeni inspektorima, koji su se u disciplinskom postupku branili da su pucali u vazduh, kako bi zaplašili krdo divljih svinja u neposrednoj blizini.

Pretragom terena pronađeme su i čaure ispaljene iz pištolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari