Novi Pazar: Suspendovani inspektori vraćeni na posao, primaće manju platu 1Foto: N. Kočović

Inspektori Policijske uprave u Novom Pazaru, koji su sredinom oktobra prošle godine suspendovani zbog teže povrede dužnosti, vraćeni su na posao, ali uz smanjenje plate u narednom periodu.

Jedan od njih će, po odluci Disciplinske komisije, u naredna četiri meseca primati zaradu umanjenu za 20 odsto, dok će plata drugog inspektora tokom sledeća tri meseca biti manja za isti procenat.

Protiv dvojice inspektora odeljenja kriminalističke policije disciplinski postupci pokrenuti su sredinom oktobra nakon incidenta na Goliji, kada su ih lovočuvari prijavili da su na lokalitetu “Preko Brdo” pucali iz vatrenog oružja.

Na lice mesta izašao je kraljevački odred Žandarmerije, stacioniran na Odvraćenici, koji je od jednog inspektora oduzeo službeni pištolj “CZ 99” sa praznim okvirom, a od drugog “glok” sa četiri metka u okviru.

Pretragom terena, pronađene su i čaure, a službeno naoružanje im je kasnije vraćeno.

Inspektori su tokom disciplinskog postupka, uz zastupanje poznate advokatice Zore Dobričanin, tvrdili da su pucali u vazduh kako bi zaplašili krdo divljih svinja koje se nalazilo u njihovoj blizini, a najavili su i da će podneti prijave Unutrašnjoj kontroli i Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu protiv nadređenih u Policijskoj upravi Novi Pazar jer smatraju da su neopravdano udaljeni sa posla.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari