Novi Pazar: Za medijske projekte 46 miliona dinara 1

Gradsko veće Novog Pazara raspisalo je danas Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 46 miliona, dva miliona dinara manje nego u prošloj godini.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje sadržaja namenjenih za televiziju, radio, internet portale i štampane medije, a najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200 hiljada dinara, a najveći 45 miliona dinara.

Medijski sadržaji treba da doprinesu istinitom, nepristrasnom i potpunom informisanju svih građana Novog Pazara, a u konkursu je detaljno navedeno 15 prioritetnih oblasti kojima bi predloženi projekti trebali da se bave.

Pored toga, sastavni deo konkursa su i kriterijumi na osnovu kojih će biti ocenjivani pristigli predlozi projekata.

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 25. januar 2023. godine.

Gradsko veće Novog Pazara pozvalo je zainteresovane medijske stručnjake, novinarska i medijska udruženja da u narednih 10 dana predlože članove konkursne komisije, koja će ocenjivati pristigle projekte.

Novi Pazar je jedna od lokalnih samouprava koja je prethodnih godina izdvajala najviše novca iz gradske kase za sufinansiranje medijskih projekata, a većinu tog novca, neretko i 90 odsto, dobijala je Radio televizija Novi Pazara, bliska lokalnoj vlasti, koja je i apsolutni rekorder u Srbiji po iznosu dobijenih sredstava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari