Novi Pazar: Za pomoć Turskoj i Siriji prikupljeno nekoliko stotina hiljada evra 1Foto: N. Kočović

Građani i kompanije Novog Pazara, verske i humanitarne organizacije prikupile su do sada više stotina hiljada evra pomoći u novcu i robi za pomoć stanovnicima Turske i Sirije pogođenim nedavnim zemljotresima.

Na namenske račune lokalne samouprave Novog Pazara uplaćeno je oko 11,8 miliona dinara i 21.000 evra, od kojih će deo već danas biti prosleđen Upravi za vanredne situacije Turske (AFAD).

Akcija se, poručuju iz lokalne samouprave, nastavlja, a na sajtu Grada objavljeni su podaci o brojevima računa i instrukcijama za plaćanje.

U prikupljanju pomoći za Tursku i Siriju prethodnih dana uključile su se verske i humanitarne organizacije iz Novog Pazara.

Iz Islamske zajednice u Srbiji saopšteno je da je tokom “Nedelje pomoći narodu Turske i Sirije” sakupljeno 22 miliona dinara (188.000 eva), dok je Islamska zajednica Sandžaka prikupila i poslala 83.000 evra pomoći u novcu i 100.000 evra u robi.

Humanitarne organizacije prikupile su, u novcu i robi, više desetina hiljada evra.

Prema poslednjim podacima, u razornom zemljotresu koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju stradalo je više od 46.000 ljudi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari