Odbornici Gradske skupštine Novog Pazara, na jučerašnjoj sednici, usvojili su odluku o četvrtoj izmeni budžeta grada za ovu godinu. Sa dužnosti direktora Sportskog saveza smenjen je Enver Gusinac, a na njegovo mesto imenovan Emir Mehmedović (28), diplomirani profesor fizičke kulture. Mehmedović je do sada radio u jednoj srednjoj školi u Novom Pazaru, a ima iskustva i u privatnom preduzetništvu.

Odbornici su za v. d. direktora JKP „Gradska toplana“ ponovo imenovali Dejana Nićiforovića. Zasedanje je obeleženo i odbijanjempredloga opozicije da se u dnevni red uvrsti formiranje jedinstvenog fronta „Zajedno protiv droge“, kao i sufinansiranje Bošnjačkog nacionalnog veća. Nakon toga su oni napustili skupštinsko zasedanje.

Na sednici održanoj pre nekoliko dana, Gradsko veće Novog Pazara potvrdilo je odluku Komisije za ocenjivanje medijskih projekata. U naredne tri godine, mesečno, iz gradske kase će se izdvajati 4,7 miliona dinara za sufinansiranje projekata pet medija. Najviše sredstava mesečno, 4,2 miliona dinara, dobijaće Regionalna RTV Novi Pazar, koja je u avgustu privatizovana. TV Jedinstvo za svoje projekte informisanja građana Novog Pazara i dijaspore o bitnim događajima, dobijaće 300 hiljada dinara, Radio Sto plus, vlasništvo novinske agencije Beta, imaće 100 hiljada, a dnevni list Danas za svoj dodatak Sandžak Danas i Yu radio po 50 hiljada dinara.

– Ugovori sa medijskim kućama biće potpisani na tri godine, odnosno sredstva će se dobijati u zavisnosti koliko projekat traje. Ovakvim načinom finansiranja imama znatne uštede u budžetu, jer smo mesečno izdvajali 6,5 miliona dinara za rad Regionalne RTV Novi Pazar, kaže član Gradskog veća Mirsad Jusufović i dodaje da je gradska vlada prihvatila odluku Komisije da dva portala – Žurnalistik plan i Glas Sandžaka, nisu ispunjavali uslove konkursa za projektno finansiranje medija.

Jusufović objašnjava da je Žurnalistik plan registrovan kao nevladina organizacija i po tom osnovu „nisu ispunjeni formalno-pravni uslovi“, a portal Glas Sandžaka nije zadovoljio svojim projektom. Grad Novi Pazar je raspisao konkurs za projektno finansiranje medija za dva meseca, novembar i decembar, i za te namene iz budžeta izdvojio 10 miliona dinara. To je prvi raspisani konkurs u ovom gradu za finansiranje medijskih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari