Novogodišnja čarolija čitanja u biblioteci na točkovima 1Foto: J.B.K.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo jedna je od retkih u Srbiji koja poseduje bibliobus, biblioteku na točkovima zahvaljujući kojoj knjiga stiže do najmlađih korisnika u ruralnim područjima opštine Kladovo.

Početkom decembra bibliobus je imao redovni obilazak, a ove nedelje je startovalo tradicionalno novogodišnje druženje u svih 12 naselja kladovske opštine, saznajemo od direktorke Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo Žakline Nikolić.

– U susret predstojećim novogodišnjim praznicima Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo raspisala je likovni konkurs pod nazivom „Naš bibliobus“ jer želimo da nagradimo naše dugogodišnje čarobno druženje u svetu znanja, mašte i učenja. Dozvoljene su sve likovne tehnike – crtež, slika, kolaž, a za radove koji su originalni, inovativni i maštoviti pripremili smo vredne knjige kao nagrade. Proglašenje pobednika i dodela nagrada, održaće se u poslednjoj nedelji decembra 2017. godine. – kaže Žaklina Nikolić, podsećajući da pokretna biblioteka obilazeći dva puta mesečno ruralna naselja opštine Kladovo godišnje besplatno opslužuje u proseku do 500 osnovaca

-Bibliobus im je mesto okupljanja za dopremanje omiljenih knjiga, za edukaciju, zabavu, igru i kreativno druženje.- naglašava Žaklina Nikolić.

Inače, knjižni fond biblioteke u Kladovu prinovljuje se tokom čitave godine i u poslednjem ovogodišnjem kvartalu obogaćen je za još 469 knjiga naručenih od izdravačkih kuća; Geopoetika, Vulkan, Čarobna knjiga, Solaris, Evro Book, Arhipelag, Strahor, Laguna i Bookland na nedavno održanom 62. Beogradskom sajmu knjiga. Knjige su kupljene iz prihoda članarine biblioteke u iznosu od oko 280 hiljada dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari