Novosti: Niko ne želi da bude direktor "Ribnikara" 1Foto: Danas/Željko Bošnjaković

Nijedan od kanidata, koji su do sada bili na razgovoru za direktora Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, nije želeo da prihvati tu funkciju, pišu Večernje novosti.

Kolektiv škole dao je punu podršku dugogodišnjoj direktorki Snežani Knežević, koja je na tom mestu od 2005. godine i trenutno u petom mandatu.

U međuvremenu su, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, pedagog, psiholog i sekretar škole, prema saznanjima Novosti, posle disciplinskog postupka kažnjene novčano odbijanjem od plate.

Smena direktora škola je u nadležnosti ministra prosvete, koji ima rok od godinu dana da to učini. Inače, posle tragičnih događaja u ovoj osmoletki, umesto Školskog odbora, početkom juna je imenovan Privremni školski odbor, čiji mandat teče od 12. juna i može trajati najduže šest meseci, odnosno dok ministar prosvete ne utvrdi da su se stekli uslovi za prestanak privremnih mera.

U privremenom Školskom odboru, po odluci vršioca dužnosti ministra prosvete Đorđa Milićevića su: Dragi Lukić, profesor razredne nastave, Biljana Radosavljević, diplomirani pedagog, Nevenka Kraguljac, diplomirani pedagog, Momčilo Stepanović, diplomirani učitelj i Jovana Peković, diplomirani pravnik.

Dok traje trenutno stanje, ne može se raspisivati konkurs za izbor direktora. Razgovori će biti nastavljeni, do sada je bilo više kandidata za mesto direktora, ali niko od njih nije želeo da prihvati. Sadašnja direktorka i dalje obavlja tu funkciju, navodi se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari