NUNS i NDNV: Ministar i sekretar moraju da odu zbog besramnog saopštenja 1

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je saopštenje Ministarstva kulture i informisanja o naslovnoj stranici dnevnog lista Danas besramno, i da ministar Vladan Vukosavljević i državni sekretar Aleksandar Gajović moraju hitno da budu smenjeni.

Podsećamo da su novinarska i medijska udruženja već tražila ostavku ministra i državnog sekretara zbog brojnih prethodnih skandala, kao što je ovogodišnji kriminalni konkurs za sufinansiranje medijskog sadržaja ili neuspešni pokušaj rada na Medijskoj strategiji, navodi se u saopštenju novinaskih udruženja NUNS i NDNV.
Ovo saopštenje je međutim kap koji preliva svaku čašu, dodaje se u saopštenju i dodaje da ukoliko posle njega ministar i državni sekretar ostanu na svojim funkcijama, NUNS i NDNV će razmotriti da se odmah povuku iz dijaloga sa vlašću i radne grupe za izradu Medijske strategije.
NUNS i NDNV ističu da saopštenje ministarstva podseća na najgora totalitaristička društva, i ukoliko ministar i državni sekretar ne budu smenjeni, biće to znak da Srbija ulazi u novu, još suroviju fazu obračuna sa medijskim slobodama.
Podsetimo, ministarstvo kulture i informisanja danas je naslovnu stranu Danasa ocenilo kao „krajnje neprimerenu“, dok su pre nešto više od nedelju dana istakli povodom naslovne Ilustrovane politike, na kojoj se poziva linč nezavisnih medija, izjavili da to nije u njihovoj nadležnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.