O dehumanizaciji čoveka na izložbi Bogdana Đorića "Četvrti stalež" u Zrenjaninu 1Foto: galerija aluz

Izložba „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“, likovnog umetnika Bogdana Đorića predstaviće publici radove na temu dehumanizacije čoveka.

Na izložbi u Galeriji ALUZ biće predstavljeno ukupno 49 likovnih dela, od toga sedam slika koje su slikane akrilnim bojama, dok su ostalo crteži na akvarel papiru.

Prema rečima umetnika, tehnike su akrilik i hemijska akvarel olovka, a radovi su nastali u proteklih godinu dana i dalje su u nastanku i razvoju.

Objašnjavajući svoju ideju o četvrtom staležu, Bogdan Đorić kaže da su nakon plemstva i vojnika, nekada nastupala grupa ljudi iz anti-staleža a da je za njega čevtri stalež sada modifikovani zombi čovek, koji se pretvara u bezobličnu rulju.

O dehumanizaciji čoveka na izložbi Bogdana Đorića "Četvrti stalež" u Zrenjaninu 2
Foto: galerija Aluz

„Moderni čovek otuđen je ne samo od svog rada već i od čitavog društva u kom živi gde je stvarnost regulisana strahovladom. To je svet beskrajne patologije, takav svet poješće sam sebe. Znakovi su svuda oko nas“, poručuju Bogdan Đorić uoči svoje izložbe u Zrenjaninu.

Bogdan Đorić, diplomirani slikar likovnih umetnosti, rođen je 1983. godine u Zrenjaninu.

Završio je umetničku školu “Bogdan Šuput“ u Novom Sadu. Diplomirao je 2009. godine slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Velizara Krstića i Gordana Nikolića.

Fakultet je završio kao jedan od najboljih studenata FLU u Beogradu. Dobio je pet nagrada za umetnički rad.

Od 2010. godine je član ULUS-a i od 2016. je član ALUZ-a. Do sada je izlagao na 142 kolektivne izložbe u Srbiji, Sloveniji, BIH, Makedoniji, Grčkoj, Japanu, realizovao je 26 samostalnih izložbi.

Učestvovao je na 48 likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu. Bio je član umetničke društveno angažovane grupe ARTizani. Bavi se pedagoškim radom.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 19. juna, u 19 časova, u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), na Trgu slobode. Izložba će trajati do 3. jula.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari