Obeležavanje 24. godišnjice zločina u Srebrenici 1Memorijalni centar Srebrenica - Potočari Foto: Wikipedia/ Lucignolobrescia

Grupa nevladinih organizacija iz Srbije obeležiće ove nedelje 24. godišnjicu zločina u Srebrenici paljenjem sveća, okupljanjem i izvođenjem predstave, saopšteno je danas.

U akciji će učestvovati predstavnici organizacija Žene u crnom, Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji i Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, uz podršku umetničkih kolektiva Škart i Dah teatar iz Beograda.

Akcija Žena u crnom „Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici“ biće održana u sredu 10. jula od 19.30 do 20.30 na Brankovom mostu i u Fruškogorskoj ulici.

Skup paljenje sveća „Sećamo se žrtava genocida u Srebrenici“, koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava, zakazan je za četvrtak 11. jula od 19.00 do 20.00 časova kod parka između Predsedništva i Skupštine grada.

U Zadužbini Ilije M. Kolarca u četvrtak, 11. jula, u 20 časova biće održana predstava „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ u produkciji Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

„U celom svetu, posebno u državama i institucijama Evropske Unije kao i Saveta Evrope, 11. jul obeležava se kao Dan sećanja na genocid u Srebrenici“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari