Obeležen Dan pobede nad fašizmom 1Foto: MOD

Povodom  9. maja – Dana pobede nad fašizmom, izaslanik predsednika Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je danas, uz najviše državne i vojne počasti, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Garde Vojske Srbije general-majora Milomira Todorovića.

Tom prilikom izaslanik predsednika Nikola Selaković je u spomen knjigu zapisao:

„Neka je večna slava herojima koji su pobedili najveću pošast u istoriji čovečanstva i svojim životima platili visoku cenu slobode. Večno zahvalna Srbija, navodi se u saopštenju MOD.

Ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević.

Uz vojne i državne počasti, ministar Đorđević je položio venac i odao poštu na glavnom postamentu Groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu i na Spomenik palim crvenoarmejcima u okviru istog spomen kompleksa.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici grada Beograda, predstavnici Republičkog odbora SUBNOR-a, ambasada Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Ukrajine, kao predstavnici boračkih udruženja i građani.

Dan pobede obeležava se brojnim manifestacijama u Srbiji, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari