Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Sremskoj Mitrovici 1Foto: mitrovica.info

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je, već tradicionalno, prodajnom izložbom ručnih radova u mitrovačkoj Gradskoj kući, koju organizuju udruženja osoba sa invaliditetom i Gradska uprava za socijalnu zaštitu.

Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležava se 3. decembra u cilju promocije prava i dobrobiti osoba sa invaliditetom u svim sferama društva i razvoja i da poveća svest o njihovom položaju, prenosi Sremskomitrovački portal.

„Pored udruženja koja se bave socijalnom zaštitom i lokalne samouprave, ove godine učešće u izložbi uzeli su i đaci OŠ ‘Boško Palkovljević Pinki’ i ŠOSO ‘Radivoj Popović’. Posvećenost ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom nije samo stvar pravde. To je ulaganje u zajedničku budućnost. S tim u vezi za rad udruženja u okviru socijalne zaštite, u budžetu Grada za narednu godinu, predviđena su sredstva u iznosu od četiri miliona dinara“, rekao je načelnik Dražen Riđošić.

U ime udruženja „Autizam govori srcem“ Mirjana Malbašić je istakla da se na ovaj dan kroz medije, društvene mreže, edukaciju i razne akcije podiže svest o životu osoba sa invaliditetom.

„Zadovoljstvo je što imamo ponovo priliku da učestvujemo u izložbi i da se naši članovi druže sa svojim sugrađanima, da im pokažu šta je to čime se bave i na koji način oni iskazuju svoju kreativnost“, rekla je Malbašić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari