Obezbeđen infektolog za karantinsku bolnicu u Šapcu, ministar ne odgovara na pozive 1

Nakon izjave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je potreban infektolog za karantinsku bolnicu u Šapcu komandat Kriznog štaba Nebojša Zelenović na konferenciji na novinare ukazao da je obezbeđen infektolog.

On je o tome pokušao da telefonom razgovara sa ministrom Lončarem, ali se ministar nije javljao. To je potrebno zbog regulisanja statusa, a infektolog je iz jednog grada u Srbiji i spreman je da dođe u Šabac. O svemu ovome obavešten je imejlom načelnik Mačvanskog okruga kako bi se uspostavila veza sa ministrom zdravlja.

Simptomatično je da je još u ponedeljak upućeno zvanično pismo, sa svim potrebnim detaljima o karantinskoj bolnici u Šapcu, ali nikakvog zvaničnog odgovora nema iz nadležnih institucija. Grad je obezbedio 120 kreveta u hali Ekonomske škole, sa svim potrebnim uslovima, toplom vodom, internetom, kvalitevnim obrocima, sa dva lekara i četiri medicinske sestre, i sve te uslove propisala je epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje. Nigde nije izričito zahtevan infektolog, a slična bolnica u Banji Koviljači takođe nema infektologa.

Inače, infektolog iz Opšte bolnice u Šapcu zaražen je korona virusom, a na ispomoći je infektolog iz Sremske Mitrovice.

Na redovnoj konferenciji za novinare koju prenosi TV Šabac uklazano je da je još dva lica zaraženo korona virusom, i ukupno sa ovog područja je 58 lica. Od toga 43 lica nalaze se na Sajmu, a ostali po bolnicama u Beogradu i Zemunu. Smanjen je i broj lica u samoizloaciji i koje kotroliše Policija i služba Doma zdravlja. Od početka vanrednog stanja bilo je više od 1.800 lica u samoizloaciji a sada ih je oko 200, i potvrđeno je da niko ko je došao iz inostranstva nije uzročnik zaraze korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari