Obrenovačkim školama donacija od 100.000 dolara 1

U Poljoprivredno-hemijskoj školi u Obrenovcu održana je svečana primopredaja IT opreme školama koje su prošle godine jako oštećene poplavama.

Zahvaljujući uspešnom projektu Rotari kluba Beograd Skadarlija, ovim ustanovama donirana je oprema u vrednosti 103. 000 dolara.

Primopredaji opreme, pored učenika ovih škola koji su se donaciji najviše obradovali, prisustvovali su znameniti rotarijanci iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Italije kao i predstavnici gradske vlasti.

Dalibor Lazović, predsednik RK Beograd Skadarlija, istakao je da je cilj ovog projekta da deca dobiju prave uslove za rad i obrazovanje uz pomoć savremene opreme.

– Buduće generacije od sada će koristiti multimedijalne sisteme koji razvijaju kreativnost i obezbeđuju veću aktivnost učenika u nastavi. Za mlade ljude od izuzetne je važnosti da uče u korak sa svetom, da se usavršavaju za rad na računarima i novim tehnologijama. Smatramo da je zadatak svih nas da im to omogućimo. Zato smo danas ovde- rekao je on.

Aleksandar Radojičić, dolazeći predsednik RK Beograd Skadarlija, dodao je da su Gimnazija, Poljoprivredno-hemijska i Tehnička škola u Obrenovcu zahvaljujući ovoj donaciji opremile svoje učionice sa 54 kompjutera, 21 laptopom, 20 interaktivnih tabli i 3D štampačem.

Obrenovačkim školama donacija od 100.000 dolara 2

Predstavnici Rotari kluba Beograd Skadarlija, Opštine Obrenovac i Grada Beograda u Poljoprivredno-hemijskoj školi u Obrenovcu

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća grada Beograda, istakao je da je ova donacija od izuzetne važnosti za nastavnike i učenike jer savremenom obrazovnom tehnologijom i usavršavanjem za rad na računarima učenici ostvaruju rezultate vredne pažnje.

– Istraživačka stanica „Petnica” će pratiti razvoj projekta u naredne tri godine. Naš primarni zadatak je da im omogućimo savremene tehnologije, priliku da ostanu u našoj zemlji i razvijaju sopstvene ideje.

Opština Obrenovac, prema rečima njenog predsednika Miroslava Čučkovića ponosna je na aktivnosti srednjih škola.

– Pamet naših učenika i njihovih nastavnika je poznata širom Evrope. Mi smo u najtežim trenucima imali podršku naših prijatelja koji su pomogli naše obrazovanje i institucije. Ova učila koja su stavljena učenicima na raspolaganje će mnogo doprineti da oni budu bolji i da ta znanja kasnije primene u svom profesionalnom životu – zaključio je Čučković.

Rotari kluba Beograd Skadarlija u poslednjih devet godina pokrenuo je više od 130 projekata podrške lokalnoj zajednici, stipendiranju talentovanih mladih ljudi i pomoći deci bez roditeljskog staranja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari