Obućina o fotografijama s Đilasom: Pozdravila bih i Vučića ali on ne šeta sam 1Foto: Printscreen/NewsmaxAdria

Urednica NewsMax Adria Jelena Obućina kaže za N1 da su fotografije njenog „sastanka“ sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom objavljenim u tabloidima – smešne, jer je to, kako kaže, bio slučajan susret dok je šetala sa svojim detetom.

„Ja bih i Vučića da smo se sreli na Vračaru pozdravila. Ali, on ne šeta sam. I ne voli pitanja, ne znam šta bih s čovekom razgovarala“, rekla je.

List Danas o tom susretu piše pod naslovom „Ko prati i tajno snima novinare i opoziciju“, dok ga tabloidi nazivaju „Noćnim kolegijumom na Vračaru“.

„Zvala me je novinarka Danasa i prethodno neki drugi da me pitaju za komentar, ja sam rekla da nemam komentar. To je nešto što po meni nije vest. To što su se pojavile fotografije, to je pokušaj nekoga da diskredituje novinara na bazi dela njegovog posla. Gledaocima N1 nema potrebe da objašnjavam, to je deo našeg posla. Mene je iznerviralo nekoliko stvari, jedna je – jako loše izgledam na tim fotografijama. Ja imam mnogo lepših fotografija sa raznim političarima za ovih 15 godina rada, i žao mi je što nisam bila u nekom boljem izdanju“, rekla je Obućina gostujući u Novom danu.

Tekst tabloida kaže, uopšte i ne želi da komentariše.

„Jer je to glupost, ali to jeste tema sa tog aspekta koji obrađuje list Danas. Ja verujem da sam u tom slučajnom susretu sa Đilasom kolaterala, zapravo da je on praćen, a da sam se ja tu zadesila interesantna. Ko obrati pažnju, vide se u jednom delu nogice mog deteta, i on me je, kad je video fotografiju, pitao: ‘A mama, zašto su mene obrisali’“, kazala je, piše N1.

Obućina smatra da je u pozadini priče „jedna strašna nervoza“.

„Oni ne kontrolišu N1 i Novu S i ne znaju više šta će. I sad je najbenignije da jedan taj povod gde nećeš da pobegneš od nekog čoveka, već mu se javiš, bio dovoljan da pokušaju na neki način da te diskredituju. Ali to je smešno“, rekla je gošća N1.

Na drugoj strani, novinari bliski vlasti diče se fotografijama sa funkcionerima.

„Jedna stvar je što znamo da ti novinari svoje informacije dobijaju tako što im ih diktiraju političari. To što se novinari viđaju s političarima je normalna stvar u ovom poslu. Ja se viđam s političarima, viđam se javno. Doduše, ovi političari iz vlasti ne smeju da se vide, ali komuniciraju porukama“, navodi Obućina.

I dodaje: „Druga stvar je da li Dragan J. Vučićević, kad ispraća sina u vojsku, se diči što mu ceo državni vrh tu dolazi. To nije prikupljanje informacija. Danas je to – ja ću tebe pozvati iz mog kabineta da ti kažem šta ti je lid, šta ti je hed u programu. I ne mogu da veruju da postoje sad ti mediji kojima Đilas ne uređuje program, ili Vuk Jeremić, ili bilo ko. ‘Pa kako da ne uređuje, pa mora da uređuje’“.

Obućina kaže i da bi u istoj situaciji u kojoj se našla s Đilasom, pozdravila i Vučića.

„Ja bih i Vučića da smo se sreli na Vračaru pozdravila. Ali, on ne šeta sam . I ne voli pitanja, ne znam šta bih s čovekom razgovarala“, kazala je.

Na pitanje da li se oseća bezbedno, urednica NewMax Adria kaže da nije zabrinuta.

„Ne osećam se zabrinuto. Ja mislim da je to samo jedna bedna manipulacija. Videla sam da je Borivoje Borović izjavio da veruje da smo svi mi novinari bez osnova prisluškivani. To mi se ne bi dopalo ako bi bilo tačno. I to bi me obespokojilo“, naglasila je Obućina.

A onda se malo i našalila.

„Toliko ih nerviram, a toliko su nesrećni što ne mogu to da iskontrolišu da moraju time da se služe. Idući put ću biti doteranija, to je sve što ima da kažem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.