Od danas do 7. aprila prijave za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Na portalu Moja srednja škola od danas počinje elektronska prijava za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, a trajaće do 7. aprila.

Ukoliko učenici ne iskoriste prijavu elektronskim putem, mogu se za polaganje prijemnog ispita prijaviti 7. i 8.aprila ili u svojoj osnovoj školi ili u školi u kojoj polažu prijemni ispit.

– Očekujem da broj učenika bude na nivou kao i prošle godine, kada se oko 8.000  njih prijavilo za specijalizovana odeljenja- rekao je pomoćnim ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević.

Polaganje prijemnih ispita u srednjim školama organizovaće se od 13. do 22. maja, a učenici svoje rezultate moći će da vide na portalu Moja srednja škola.

Ukoliko učenici imaju primedbe, potrebno je da žalbu podnesu u školi u papirnoj formi, gde će imati i uvid u test.

Blagojević je podsetio i da će se završni ispit za učenike osmog razreda održati od 27. do 29. juna i da će uvid u preliminarne rezultate biti omogućen na portalu Moja srednja škola 1. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari