Od sutra nastava na daljinu i u Negotinu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Srednjoškolcima i starijim osnovcima u Boru koji od danas imaju onlajn nastavu, sutra će se pridružiti i učenici srednjih škola, kao i učenici od V do VIII razreda osnovnih škola.

Učenici takozvanih mlađih razreda nastavljaju da idu u školu po redovnom rasporedu. Naime, večeras su negotinske obrazovne ustanove na svojim stranicama na društvenim mrežama obavestile roditelje i učenike o prelasku na nastavu na daljinu. Štab za vanredne situacije opštine Negotin je na jučerašnjoj sednici, o čemu je Danas već izveštavao, zbog aktuelne epidemiološke situacije preporučilo osnovnim i srednjim školama prelazak na nastavu na daljinu i o tome obavestilo Ministarstvo prosvete koje je dalo saglasnost.

Danas se broj pozitivnih na korona virus u negotinskoj opštini  povećao, budući da je od 63 obrađena testa, bilo  29 pozitivnih, a novoinficirani su  starosti od 11 do 73 godine. U negotinskoj opštini su 152 osobe aktivno pozitivne.

Prema informaciji koju je objavio NG portal, kovid  ambulanti u Negotinu javlja se sve više pacijenata sa respiratornim infekcijama i febrilnim stanjem,  tako je juče pregledan 51 pacijent. Sa grudnog odeljenja negotinske bolnice danas je troje pacijenata upućeno u kovid bolnicu u Sokobanji. Na grudnom odeljenju je pet pacijenata, jedan pozitivan sa lakšom kliničkom slikom i četiri sa upalom pluća koji čekaju rezultate PCR testa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari