Odbačena krivična prijava protiv Vojtehovski 1Nataša Naletina i Tatjana Vojtehovski Foto: Printscreen / Youtube

Treće osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv novinarke Tatjane Vojtehovski, koja je protiv nje podneta zbog emisije „Život priča“ iz 2016. godine.

To je za Danas potvrdio njen advokat Vladimir Todorić.

Vojtehovski je u toj emisiji ugostila Natašu Naletinu, majku kojoj su oduzeta deca i predata na starateljstvo, nakon čega je protiv voditeljke, Naletine, ali i drugih lica podneta krivična prijava.

Zbog navodnog neodazivanja tužilaštvu, za Vojtehovski je nedavno bila raspisana i poternica, iako ona nije znala da se protiv nje vodi postupak.

Nakon saslušanja voditeljke, koje je održano 7. septembra, poternica je ukinuta.

Temom kako bogati i moćni očevi u sprezi sa istom sutkijom Lidijom Alagić, sudskom veštakinjom Nadom Janaković i advokatom Draganom Krajnovićem ekspresno oduzimaju decu majkama i dobijaju starateljstvo, Vojtehovski se bavila u narednim emisijama.

Jedan od najpoznatijih slučajeva bio je spor između nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegove supruge Marije Mali.

Todorić ističe za Danas da krivica Vojtehovski nije mogla da postoji, jer, kako objašnjava naš sagovonik, majke su imale pravo da obaveste javnost o borbi koju vode sa organizovanom grupom koja dodeljuje decu bogatim i moćnim očevima van zakonskih procedura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari