Odbijen predlog da se ukine kućni pritvor Dijani Hrkalović 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Predlog da se prvookrivljenoj Dijani Hrkalović ukine kućni pritvor, a koji je predložio njen advokat Vladimir Đukanović, odbijen je kao neosnovan od strane sudskog veća, piše portal Nova.rs.

Na kraju današnjeg ročišta, advokat Vladimir Đukanović zatražio je da se Hrkalović brani sa slobode, odnosno da joj se mera kućnog pritvora zameni merom zabrane izlaska iz zemlje.

„To je njihovo pravo. Ja posećujem stalno seminare, tužioci radove pišu na tu temu. Pritvor je samo mera da okrivljeni bude prisutan na suđenju. Kad god vi to predložiti da se pritvor ukine, oni su uvek protiv. Pojavila se praksa u našim tužilaštvima da namerno nekoga drže pitaj boga koliko u pritvoru dok ne dođe u fazu da kaže i šta jeste i šta nije i ceo postupak ode u nekom drugom smeru“, rekao je Đukanović na ročištu.

Uz ovaj Đukanovićev, odbijen i predlog branioca nekadašnjeg načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića, dodaje Nova.rs. Zahtev njegovog advokata Nebojše Petrovića je bio da se Šušnjić oslobodi čuvanja profesionalne tajne za tri operativne obrade „Sačma“ „Sačma 1“ i „Zrno“.

Tužilac i sudsko veće se i dalje nisu oglasili o Đukanovićevom predlogu da u procesu protiv Hrkalović svedok bude ministar Nebojša Stefanović.

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović sudi se za trgovinu uticajem, a za krivično delo zloupotreba službenog položaja svoju krivicu je negirao bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari