Aktuelna većina u Skupštini opštine Kučevo brojnija je za još tri nova odbornika koji su napustili Odbornički klub Demokratske stranke „Boris Tadić“. Od 43 odbornika u lokalnom parlamentu vladajuća koalicija koju čine Srpska napredna stranka, Vlaška demokratska stranka Srbije, PUPS i Pokret socijalista sada ima 31 odbornika.

Srpskoj naprednoj stranci na ovoj sednici pristupili su Dragan Milić iz Srpskog pokreta obnove i Dragana Milosavljević iz Demokratske stranke, a Branko Kecman podržavaće vladajuću koaliciju kao samostalni odbornik Pokreta snaga Srbije. Zbog bolesti razrešen je vd direktora Doma zdravlja Kučevo dr Zeid Bilbiesi, a umesto njega imenovan je dr Novica Ilić iz Kaone.

Na 21 redovnoj sednici lokalnog parlamenta u Kučevu doneto je nekoliko važnih odluka od kojih su odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu kao i otpisu kamata na dospele obaveze po osnovu određenih lokalnih prihoda. Na ovoj sednici bilo je i reči o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Kučevo za 2011. godinu, o organizovanju obavljanja komunalne delatnosti na području mesnih zajednica kao i o dodeli priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i ustanovama povodom proslave Dana ove zviške opštine. Razgovaralo se i o drugim temama i odlukama vezanih za dalji rad ovog lokalnog parlementa u ovoj godini, od kojih je i pokretanje proizvodnje u Šumsko industrijskom kombinatu Slobodan Jović.

– Znamo koliko su odobrena sredstva za pokretanje proizvodnje u ŠIK-u, jer smo mi kao opština podržali taj program, i potpisali saglasnost sa novim vlasnikom o početku rada kombinata. Za ovaj program dobijeno je milion evra za zapošljavanje prvo oko 40 a kasnije još 90, što je ukupno 130 radnika. Početak rada ŠIK-a je važan razvojni projekat za smanjenje nezaposlenosti i razvoj opštine Kučevo – rekao je predsednik opštine Zoran Milekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari