Odbornička grupa koalicije Moramo: Sraman nedostatak bilo kakvog reagovanja gradskih vlasti 1Foto Promo/ULUS

Odbornička grupa koalicije Moramo, objavila je saopštenje u kome je osudila nedostatak bilo kakvog reagovanja vlasti na slučaj umetnice Dragane Milosavljević i zatražila hitnu reakciju Grada Beograda da joj u najkraćem roku obezbedi krov nad glavom.

– Sraman je nedostatak bilo kakvog reagovanja vlasti na slučaj umetnice Dragane Milisavljević , i pored velike medijske vidljivosti, angažmana njenih kolega i brojnih aktivista koji mesecima ukazuju na nehumanost sistema kojim se jedna prevara kruniše nehumanim izbacivanjem na ulicu jedne zaslužne građanke Beograda.

Dragana Milisavljević, umetnica, profesorka, restauratorka, članica ULUS-a. Izbačena je iz stana uz monstruozno postupanje izvršitelja, koji je za tu svrhu angažovao privatno obezbeđenje i koji je na njen teret uskladištio njene stvari. – ističe u svom saopštenju Odbornička grupa koalicije Moramo.

Kako se navodi – jasno da je Milisavljević žrtva prevare, ali je isto tako jasno da se ova gradska vlast, u kontinuitetu sa prethodnom, ne zalaže za poštovanje osnovnih prava svojih građana.

To govori potpuni izostanak ma kakve intervencije gradskih i državnih institucija koji bi Milisavljević bez većih teškoća i po kratkom postupku mogli da izađu u susret .

– Nezavisno od pravne, očigledno nepovoljne situacije gospođe Milisavljević, postoji i ljudska strana ovog sistemskog problema koji već godinama pogađa veliki broj građana Beograda koji su žrtve sličnih prevara. Odbornička grupa koalicije Moramo, koju čine Ne davimo Beograd, Zajedno, Solidarnost i Izbor za našu opštinu, zahteva hitnu reakciju Grada Beograda kako bi gospođi Milisavljević bili pokriveni troškovi ležarine za iseljene stvari i u najkraćem roku obezbeđen krov nad glavom, u vidu stana adekvatnog njenoj situaciji i njenim godinama – poručuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari