Zamenik okružnog javnog tužioca Gordana Maksimović ocenila je da bi sudski proces u vezi sa utapanjem učenika na ekskurziji u Bečićima 2005. godine, morao da se okonča što pre, jer je „neprimereno“ da se odugovlači. Maksimovićeva je u saopštenju navela da je sledeće ročište u procesu koji se vodi zbog utapanja Aleksandra Đ.

Zamenik okružnog javnog tužioca Gordana Maksimović ocenila je da bi sudski proces u vezi sa utapanjem učenika na ekskurziji u Bečićima 2005. godine, morao da se okonča što pre, jer je „neprimereno“ da se odugovlači. Maksimovićeva je u saopštenju navela da je sledeće ročište u procesu koji se vodi zbog utapanja Aleksandra Đ. zakazano za kraj oktobra, tri godine posle događaja, „što je neprimereno i nedozvoljeno za uspešan rad suda“. Ona je ocenila da odbrana, zahtevom da se maloletni svedoci ponovo saslušaju, svesno odugovlači postupak.
Okružno javno tužilaštvo podiglo je u oktobru 2006. optužnicu protiv nastavnika likovne kulture, razrednog starešine Dobrice Ž, zbog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, jer nije preduzeo sve potrebne radnje i mere da se učenik ne utopi. Aleksandar Đ. bio je neplivač što, prema optužnici, razredni starešina Dobrica Ž. nije proverio. Njemu se takođe stavlja na teret to što je dopustio da se deca kupaju uprkos izričitoj zabrani direktora škole i to na plaži bez profesionalnih spasilaca. Takođe, tužilaštvo tereti Dobricu Ž. da nije od roditelja tražio pismenu saglasnost da deca mogu da se kupaju u moru. Pogramom ekskurzije kupanje nije bilo planirano. Od dosad šest zakazanih glavnih pretresa, održana su četiri, a dva odložena „zbog navodne bolesti okrivljenog nastavnika“. Na poslednja dva pretresa, u junu i julu 2008. godine, tužilac Gordana Maskimović zahtevala je da se pročitaju iskazi maloletnih učenika koji su prethodno saslušani dva puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari