Određen pritvor učesniku protesta zbog dolaska Rašićevog zamenika u Leposavić 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Srbinu iz Leška V. N. koji je juče uhapšen na osnovu prijave zamenika ministra za zajednice i povratak, Radoice Radomirovića, za navodne pretnje, danas je određena mera pritvora.

Njegov branjenik, Nebojša Vlajić, kazao je za KoSSev da je sud zaključio da postoji sumnja da će V. N. da ponovi krivično delo ili da utiče na svedoke i dokaze.

Usled toga odredio je osumnjičenom tidesetodnevni pritvor.

Vlajić je najavio da će u ponedeljak da podnese žalbu Apelacionom sudu..

Kako KoSSev podseća, V. N. je uhapšen na osnovu prijave zamenika kosovskog ministra za zajednice i povratak, Radoice Radomirovića, za navodne pretnje, nakon čega mu je određeno 48-časovno zadražavanje.

On je zapravo bio jedan od Srba koji su u sredu protestovali ispred opštinske zgrade u Leposaviću protiv dolaska Radomirovića.

Zamenika Nenada Rašića tada su dočekali zvižduci manje grupe ljudi, mahom muškaraca i par žena, okupljenih oko funkcionera Srpske liste, Slavka Simića.

„Sluge okupatorske! Dođite sa nama, bre, ovamo, sram vas bilo! Ua! Sramota, gde ćete bre?!“, čuli su se povici sa dolaskom Radomirovića na snimku koji je objavljen na Jutjub kanalu Kosovo Online, koji je potom i uklonjen.

Radomirović je na to odgovorio – „Kako te, bre Simiću nije sramota?“, a onda počeo svojim mobilnim uređajem da snima okupljenu grupicu, odakle mu je odgovoreno – „Snimaj, snimaj, pa šalji Kurtiju“.

Vlajić je, međutim, kazao juče za KoSSev da V. N, prema njegovim rečima, nije pretio Radomiroviću.

„On kaže da je moj branjenik bio deo grupe koja je protestovala i zviždala, a on je kao političar, dužan da izdrži proteste, zvižduke i uvrede“, naveo je Vlajić.

Radoica Radomirović imenovan je za zamenika kosovskog ministra za zajednice i povratak 25. maja, dan pre nasilnog ulaska albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade na Severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari