OEBS negirao da su uhapšeni zbog posedovanja droge u Beogradu koristili njihovo vozilo 1Foto: Danas/Nenad Kovačević

Izveštaji da su uhapšeni zbog posedovanja droge u Beogradu koristili vozilo misije OEBS nisu tačni, ali jedan od uhapšenih jeste lokalni član pomoćnog osoblja misije, saopšteno je danas iz misije OEBS na Kosovu i Metohiji, prenosi portal KoSSev.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kao i Više javno tužilaštvo u Beogradu, potvrdili su da je 16. septembra na Novom Beogradu uhapšeno petoro ljudi zbog krijumčarenja droge iz Albanije, preko teritorije Kosova i Metohije.

Hapšenje se dogodilo nakon primopredaje droge, kada je zaplenjeno skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina.

Sva petorica, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, u tužilaštvu su se branila ćutanjem.

Iz tog tužilaštva su ujedno predočili detalje o okolnostima koje su prethodile hapšenju i kako se akcija odvijala, a navodi se da postoji sumnja da su D. A. (42), G. K. (41) i D. M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova i Metohije ka Beogradu u vozilu Škoda oktavija bele boje, sa diplomatskim oznakama misije OEBS.

Oni su se oko 11.30 na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa I. Ž. (23) i S. M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

U odgovoru za KoSSev iz misije u Beogradu poručili da su upoznati sa slučajem, ali da niko iz njihovog predstavništva nije učestvovao u incidentu, te da slučaj prati misija u Prištini.

Sa druge strane, iz misije u Prištini potvrđeno je da njihov član osoblja jedan od uhapšenih u Beogradu, ali su demantovali da su osumnjičeni za krijumčarenje droge koristili vozilo te misije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari