OEBS: Urednik portala Danasa Bojan Cvejić među dobitnicima priznanja Ličnost godine 1

Izvršni direktor i glavni i odgovorni urednik portala lista Danas Bojan Cvejić jedan je od dobitnika ovogodišnjih priznanja za Ličnost godine, saopštila je Misija OEBS u Srbiji.

Misija OEBS-a u Srbiji svečano će dodeliti nagradu Ličnost godine danas u Beogradu.

Nagrađeni za 2019. godinu su, osim Cvejića, i Sonja Stojanović Gajić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, i Aleksandar Ivanović, direktor udruženja građana Monitor iz Novog Pazara.

U saopštenju se navodi da nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji svojim radom doprinose promociji vrednosti OEBS-a. Tema ovogodišnje nagrade su, dodaje se, mladi u kontekstu unapređenja bezbednosti i stabilnosti u regionu OEBS-a i važnost prilagođavanja promenama.

U obrazloženju se ističe da je Bojan Cvejić zaslužan za razvoj veb portala dnevnog lista Danas i stvaranje prepoznatljivog i jedinstvenog profila ovog lista na internetu, različitog od štampanog izdanja.

„Značajno je poboljšao prisustvo dnevnog lista Danas na internetu i društvenim medijima, primenjujući veštine i znanja stečena na različitim obukama za medije koje je organizovao OEBS. Među njegovim dostignućima je i napredni pristup u postizanju samoodrživosti dnevnog lista Danas u izazovnom i promenljivom tehnološkom okruženju. Cvejić je u svom radu kreativno objedinio kvalitetno novinarstvo, poštovanje etičkih principa, preduzetnički duh i inovativnost“, ističe se u saopštenju Misije OEBS.

Sonja Stojanović Gajić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, nagrađena je za posvećenost promovisanju civilnog nadzora nad sektorom bezbednosti u Srbiji i uključivanju mladih u reformske napore.

„U tom smislu neki od značajnih zadataka koje je obavljala bili su: članica Saveta Zaštitnika građana za rodnu ravnopravnost i kopredsedavajuća Radne grupe za Poglavlje 24 u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji. Podstakla je brojne inicijative koje se tiču bezbednosti, uključujući programe koji su omogućili mladima u Srbiji da rade istraživanja i budu uključeni u reformske aktivnosti“, ocenjuje Misija OEBS.

Aleksandar Ivanović, direktor udruženja građana Monitor i profesor prava u Novom Pazaru, zalaže se za sveobuhvatni pristup u oblastima vladavine prava i ljudskih prava.

„Ivanović je značajno doprineo obrazovanju novih generacija u oblasti vladavine prava, posebno uključivanjem metoda  pravnih klinika i učenja kroz praksu. Pokrenuo je mnogobrojne projekte i istraživačke inicijative za borbu protiv zločina iz mržnje, zalažući se za multikulturalizam i nediskriminaciju, istovremeno podstičući uključivanje mladih i saradnju među mladima širom regiona“, zaključuje u odluci Misije OEBS u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari